Украйна може да бъде принудена да адаптира военната си стратегия

...
Украйна може да бъде принудена да адаптира военната си стратегия
Коментари Харесай

Залужний: Украйна трябва да се подготви за намаляване на помощта отвън

Украйна може да бъде принудена да приспособява военната си тактика заради намаляването на задграничната помощ, съобщи началникът на армията Валерий Залужний в публикация, оповестена на 1 февруари.

Залужний, за който се оповестява, че е в несъгласие с президента Володимир Зеленски, съобщи в публикация за CNN, че основните съдружници на Украйна " се борят " за бъдещата поддръжка за Киев.

" Трябва да се борим с намаляването на военната поддръжка от страна на основни съдружници, които се борят със личното си политическо напрежение ", сподели Залужний, който извършва длъжността главнокомандващ на Украйна.

Лидерите на Европейски Съюз преодоляха дългогодишната опозиция на Унгария и на 1 февруари договориха следващия пакет от помощи за Украйна, само че поддръжката на Вашингтон към момента е под въпрос заради битките в Конгреса.

Залужний съобщи, че Украйна няма да може да усили числеността на армията си, в случай че законодателите не подхващат " непопулярни " ограничения за активизиране на повече хора - мощно противоречив въпрос в Украйна.

Военните желаеха от Зеленски да свика още половин милион души, които да заменят дългогодишните изтощени бойци и да противодействат на към 600 000 руснаци, ситуирани в Украйна.

Но през януари Народното събрание отхвърли да разиска противоречив законопроект, целящ активизирането на повече бойци, на фона на остра рецензия от страна на обществеността и законодателите.

Тази седмица в украинските медии се появиха клюки, че Зеленски възнамерява да уволни Залужний на фона на различия за това по какъв начин да се усили броят на военнослужещите в армията, която изпитва усложнения да попълни редиците си./БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР