Украйна категорично се противопоставя на налагането на каквито и да

...
Украйна категорично се противопоставя на налагането на каквито и да
Коментари Харесай

Киев е категорично против нова забрана за внос на украинско зърно в ЕС

Украйна изрично се опълчва на налагането на каквито и да било ограничавания върху вноса на нейно зърно от прилежащи страни, откакто възбраната на Европейския съюз изтече на 15 септември, сподели външният министър Дмитро Кулеба в понеделник.

След като съветската инвазия блокира черноморските пристанища на Украйна, огромни количества зърно в страната - което е по-евтино от културите в Европейски Съюз - останаха в Централна Европа заради логистични усложнения и удари цените и продажбите на локалните фермери.

През май Европейски Съюз позволи на Полша, България, Унгария, Румъния и Словакия да забранят вътрешните продажби на украинска пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе до 15 септември , като в същото време позволи преноса на товари за експорт другаде.

Петте страни желаят, а някои заплашиха, в случай че Брюксел не предприеме дейности.

Кулеба сподели, че Киев е " изрично срещу " сходни стъпки.

" Този ​​ход ще наруши разпоредбите на общия пазар ", сподели той по време на посещаване в чешката столица Прага. " Този ​​ход ще наруши съглашението за асоцииране сред Украйна и Европейски Съюз... ще опонира на правилото на взаимност. "

Той сподели, че Украйна е подготвена да търси решения, само че че зърното не би трябвало да бъде пленник на вътрешнополитическите процеси в участващите страни.
 България и 4 страни от Европейски Съюз желаят продължение на ембаргото за импорт на украинското зърно
България и 4 страни от Европейски Съюз желаят продължение на ембаргото за импорт на украинското зърно

Забраната би трябвало да падне на 15 септември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР