Украйна евакуира ранени войници, като ги товари на големи дронове, което вероятно е първо бойно поле, се казва в доклада

...
Украйна използва товарни дронове, за да превозва ранени войници от
Коментари Харесай

Украйна използва товарни дронове, за да превозва ранени войници от бойното поле, съобщи The Economist.

< p>Дроновете могат да носят тежести от 397 паунда на разстояние до 43 мили, се казва в доклада.

Украйна е първата страна в света, която прави това, според The ​​Economist.

Украйна използва товарни дронове, за да евакуира войници, ранени в битки срещу руските сили, съобщи The Economist, което вероятно е първото на всяко бойно поле.

Украйна е разположила големи дронове, които могат да носят тежести от 397 паунда до 43 мили, се казва в доклада. Това е първата страна в света, която направи това, съобщи The Economist.

Не е ясно колко пъти Украйна е използвала дронове за транспортиране на ранени войници или в кои части на страната го е направила .

Числите на жертвите непрекъснато се увеличават по време на конфликта.

Предполагаем документ на Агенцията за отбранително разузнаване на САЩ изчисли през април, че Украйна има до 113 500 ранени войници в сравнение с до 180 000 ранени Руснаци, откакто Русия започна своята пълномащабна инвазия през февруари 2022 г., съобщи Ройтерс.

Въпреки това, няма проверени данни за това колко украински или руски войници са били ранени или убити в битки, като нито една от страните не дава подробности цифри на техните собствени войски.

Ранени украински войници са били лекувани от медици на първа линия, в Западна Украйна далеч от фронтовите линии, и в други европейски страни, след като са били транспортирани с влак.

Междувременно разузнаването на Обединеното кралство каза през юли, че до 50% от смъртните случаи на руски бойци в Украйна са били предотвратими и са се случили поради лоши медицински условия.

Пленените руски войници също описват, че са били оставени да умрат.

Използването на дронове от Украйна за транспортиране на ранени войници е един пример за това как Украйна извлича уроци за използването на нови технологии по начини, които в крайна сметка могат да бъдат от полза за други армии, се отбелязва в доклада.

Украйна също трябваше да търси импровизирани оръжия в битката си срещу Русия и войната се използва за тестване на някои съвременни оръжия в голям мащаб за първи път.

Историята продължава

Министърът на отбраната на Украйна и експерти от индустрията казаха Financial Times миналия месец, че те получават ценна информация за страните от НАТО, като използват някои модерни оръжия на бойното поле.

САЩ също предложиха да помогнат на Украйна да изгради „регистър на травми“, база данни за това как войниците са ранени, лекувани и съдбата им, което би било полезна информация за Украйна, нейните съюзници и медицината като цяло, съобщи The Economist, като нещо подобно е направено в Афганистан и Ирак.

Прочетете оригиналната статия на Business Insider

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР