Украйна иска мир и е готова за преговори с Русия,

...
Украйна иска мир и е готова за преговори с Русия,
Коментари Харесай

Украйна готова за преговори за неутралитет, Русия ще седне на масата- след като ги демилитаризира

Украйна желае мир и е подготвена за договаряния с Русия, в това число за прокламиране на безпристрастен статут във връзка с НАТО. Това сподели Михайло Подоляк, съветникът в канцеларията на украинския президент. Русия обаче е подготвена да седне на масата за договаряния, откакто демилитаризира съседката си.

" Ако договарянията са вероятни те би трябвало да бъдат извършени. Ако в Москва кажат, че желаят да проведат диалози, в това число за безпристрастен статут, не се опасяваме от това ", написа служителят в имейл и добави: " Можем да преговаряме и за това ".

" Нашата подготвеност за разговор е част от нашия непрекъснат блян за мир ", заключи Подоляк.

Русия ще се върне на масата за договаряния едвам откакто завърши интервенцията си по демилитаризиране на Украйна. Това разгласи преди минути от Москва външният министър Сергей Лавров, представен от РИА „ Новости “.

„ Извършваме дейности за освобождението на Украйна от милитаризма и неонацизма, за даването на опция на всички нации в тази страна сами да дефинират личното си бъдеще без напън извън “, съобщи първият посланик на Русия ден, откакто страната му стартира широкомащабна военна интервенция с авиоудари и сухопътно нахлуване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР