Украйна и Съединените щати започнаха преговори в четвъртък, насочени към

...
Украйна и Съединените щати започнаха преговори в четвъртък, насочени към
Коментари Харесай

Украйна и САЩ са започнали преговори за гаранции за сигурност

Украйна и Съединените щати започнаха договаряния в четвъртък, ориентирани към даване на гаранции за сигурност на Украйна, сподели началникът на кабинета на президента Володимир Зеленски, вследствие на обещанията на страните от Г-7 на срещата на върха на НАТО предишния месец, съобщи „ Ройтерс “.

На Украйна беше казано, че Групата на седемте (Г-7) ще изготви и съблюдава гаранциите за сигурност и ще помогне за подсилване на армията ѝ в светлината на 17-месечната инвазия на Русия в Украйна.

Правителството в Киев преглежда договарянията като промеждутъчен стадий в очакване на присъединението му към военния съюз на Организацията на Северноатлантическия контракт. На срещата на върха във Вилнюс, Литва, водачите на НАТО предложиха поддръжка на Украйна, само че изключиха всяка концепция за участие, до момента в който войната с Русия не завърши.

Ръководителят на президентската администрация Андрий Ермак написа в „ Телеграм “, че съглашението, реализирано във Вилнюс, е „ основата за създаване на съответните двустранни съглашения “.

 

„ Символично е, че Съединените щати – нашият максимален стратегически сътрудник – станаха първата страна, с която Украйна стартира този развой, написа Ермак. Чрез този развой ще създадем сполучлив модел за други сътрудници. “

 

Членовете на Г-7 се съгласиха всяка страна да договаря за съглашения.

 

Ермак повтори позицията на Киев, че гаранциите „ ще укрепят Украйна по пътя към бъдещо участие в евроатлантическата общественост, в това число НАТО и Европейския съюз “.

 

Ермак не сподели къде се организират диалозите или кой взе участие, само че фотография, съпътстваща обявата му, го демонстрира седнал на маса, която, наподобява, се намира в офиса на украинския президент в столицата Киев.

dnevnik.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР