Украйна и Израел се договориха да разширят споразумението за свободна

...
Украйна и Израел се договориха да разширят споразумението за свободна
Коментари Харесай

Украйна и Израел разширяват зоната за свободна търговия

Украйна и Израел се договориха да разширят съглашението за свободна търговия сред двете страни, и да открият центрове за високотехнологично развиване, заяви израелският министър председател Бенямин Нетаняху след диалозите си с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи ТАСС.

" Взехме две решения: неотложно да стартираме разширението на съглашението за зоната за свободна търговия, в което да бъде включена и сферата на услугите ", сподели израелският министър председател.

Двудневното посещаване на Нетаняху в Киев е първото на израелски министър председател в някогашната руска република от 20 години насам, отбелязва ДПА.

В резултат на договарянията двете страни подписаха редица съглашения - за разширение на зоната за свободна търговия, в региона на пенсиите, селското стопанство, културата, младежта, спорта и проучване на иврит в украинските учебни заведения и на украински език в Израел.

" Стотици хиляди израелски жители идват от Украйна и стават жив мост сред двете страни, а връзките сред нас стават все по-тесни ", съобщи Нетаняху, представен от ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР