Украйна и ЕС ще проведат следващата среща на Съвета за

...
Украйна и ЕС ще проведат следващата среща на Съвета за
Коментари Харесай

Денис Шмигал: Украйна и ЕС ще проведат следващата изнесена среща на равнище външни министри през декември

" Украйна и Европейски Съюз ще проведат идната среща на Съвета за асоцииране с Украйна през декември тази година. Това бе контрактувано с висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел ", написа Шмигал във " Facebook ".

 

Очаква се на форума да бъде разисквана интеграцията на Украйна в Европейски Съюз, както и европейския инструмент в помощ на страната, който възлиза на 50 милиарда евро.

 

" Присъединяването към Европейски Съюз е наша предпочитана цел и ние работим дружно, координирано и упорито, с цел да се случи това допустимо най-скоро ", безапелационен бе Шмигал.

 

Украинският министър-председател благодари на ръководителя на европейската дипломация за организирането на историческата среща на външните министри на Европейски Съюз в Киев: " Това още един път показва непоколебимото единение и взаимност на Европейски Съюз с Украйна ", означи още министър председателят.

 

Припомняме, че в Киев през вчерашния ден се състоя изнесено съвещание на Съвета на министрите на външните работи на Европейски Съюз под председателството на Жозеп Борел. Това е първата сходна среща в историята на евросъюза, която се състои отвън границите на блока.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР