Украйна е загубила боен контрол над авиацията и противовъздушната отбрана,

...
Украйна е загубила боен контрол над авиацията и противовъздушната отбрана,
Коментари Харесай

Украинските загуби според Москва

Украйна е изгубила военен надзор над авиацията и противовъздушната защита, сподели пред кореспонденти представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, съобщи РИА Новости.

„ По време на интервенцията съветските въоръжени сили са унищожили 137 зенитно-ракетни комплекси С-300, Бук М-1 и С-125. Това е над 90% от стоящите на въоръжение зенитно-ракетни комплекси с огромен и междинен обхват. Унищожени са 81 радарни поста на украинската противовъздушна защита. Това докара до загуба на военен надзор на авиацията и противовъздушната защита на Украйна “, сподели той.

Според него в този момент системата за противовъздушна защита на украинските войски към този момент не е в положение да устои доста на съветската авиация.

Благодарение на това силите на Русия са унищожили унищожили 49 военни на Украйна единствено от началото на деня.

От началото на военната интервенция са увищожени общо 2786 военни инфраструктурни уреди на Украйна:

- 953 танка и други бронирани транспортни средства;

- 101 ракетни системи за залпово изстрелване;

-351 единици полева артилерия, в това число минохвъргачки;

- 718 единици специфична военна техника;

- 93 дрона.

Конашенков добави, че в Украйна на процедура не са останали подготвени военни водачи от първи и втори клас, а към 90% от военните летища са развалени. Загубите на въоръжените сили на Украйна са достигнали 89 бойни самолета и 57 хеликоптера.

„ Регистрирани са единствено единични опити за политане на бойни самолети на украинските военновъздушни сили “, добави той.

Според Конашенков част от самолетите на Въоръжените сили на Украйна са била преместени в Румъния и не вземат участие в борби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР