Украйна е възвърнала контрола си над целия Киевски район. А

...
Украйна е възвърнала контрола си над целия Киевски район. А
Коментари Харесай

Украйна е възвърнала контрола си над целия Киевски район, обяви Зеленски

Украйна е възвърнала контрола си над целия Киевски регион. А във видеообръщение президентът Волидимир Зеленски сподели, че съветските сили желаят да завземат източната и южната част на страната му.

Русия е засилила въздушната си интензивност към Югоизточна Украйна през последната седмица, оповестява английското разузнаване. Това отразява предизвестието, направено от президента Володимир Зеленски, който сподели, че Русия желае да завземе южната и източната част на страната.

" Каква е задачата на съветските войски? Те желаят да завладяват Донбас на изток и южната част на Украйна. Каква е нашата цел? Да пазиме себе си, нашата независимост, нашата земя и нашия народ. Да създадем всичко за отбраната ".

В следващото си видеообръщение тази нощ той също по този начин похвали украинските сили, които пазят обсаденото южно пристанище Мариупол, което на процедура е унищожено след седмици тежки съветски бомбардировки.

Украинската опозиция в Мариупол и други украински градове разреши на Киев да " завоюва скъпо време ", което способства за отслабването на военните качества на Русия, сподели президентът. По-рано тази седмица Русия разгласи, че ще понижи " фрапантно " бойните интервенции към столицата Киев и северния град Чернигов и вместо това ще се концентрира върху източните райони на Украйна.

Украинските сили обявиха, че са си върнали целия район към столицата Киев, като съветските елементи се изтеглят от основни градове. Летище Гостомел покрай Киев, където се водят боеве от първия ден на спора, в този момент още веднъж е в украински ръце.

Според кореспонденти с отдръпването на съветските войски обаче се усилват доказателствата за убийства на цивилни, което е военно закононарушение. Те оповестяват, че в град Буча, който е тъкмо до Киев, са разкрили минимум 20 тела, останали по улиците. Междувременно кметът на града сподели, че 280 души са заровени в всеобщ гроб в Буча и че градът е посипан с трупове.

Властите в Ирпен оповестяват за минимум 200 убити цивилни от началото на съветската инвазия.

Подкрепа от Лондон

Докато съветските военни са на украинска територия, Лондон ще продължи да оказва военна, икономическа и дипломатическа поддръжка, в това число и усилване на глобите против Русия, предизвести английският министър председател Борис Джонсън.

В профила си във Facebook той заяви, че е разговарял нощес с президента на Украйна Володимир Зеленски, който е поздравил въоръжените сили на Украйна, които със храброст са отблъснали съветската войска в региона на Киев.

Джонсън регистрира и огромните провокации, пред които са изправени както украинските военни, по този начин и жителите.

Източник: БНР
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР