Украйна е възвърнала контрола над втория по големина град Харков,

...
Украйна е възвърнала контрола над втория по големина град Харков,
Коментари Харесай

Украински части устояват на руския натиск. Върнаха си Харков

Украйна е възвърнала контрола над втория по величина град Харков, заяви регионалният шеф Олех Синегубов. " Контролът над Харков е напълно наш! Въоръжените сили, полицията и отбранителните сили работят, а градът се прочиства изцяло от врага ", написа в Телеграм Синегубов.

По-рано беше обявено, че съветски сили са влезнали в Харков. Имаше информация и за улични боеве в града, а управляващите предизвестиха за заплаха от екологична злополука поради взривен през предходната нощ газопровод. Операторът на газопровода в Украйна обаче заяви, че преносът на съветски газ до Европа през Украйна не е бил пресечен, защото газопроводът не е бил развален от гърмежите.

Около столицата Киев офанзивите продължиха и денем. Кадри демонстрират пламъци и дим, след съветски ракетни удари покрай града предходната нощ. При един от ударите е бил запален петролен терминал в град Василков, югозападно от столицата. Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че няма съветски войски в града. Властите в столицата подредиха на жителите да останат на закрито до понеделник сутринта. Хиляди хора спят в бомбоубежища и метростанции, до момента в който други взеха от оръжията, популяризирани от управляващите, с цел да оказват помощ за отбраната на града.

Съветник на украинския президент съобщи, че Украйна управлява територията на запад от Киев, а съветските войски не напредват на юг. " Те изгубиха самодейността и в този момент не са в положение да продължат дейни военни дейности “, счита Алексей Арестович.

Над 210 украински цивилни жители са били убити, а над 1100 ранени след нахлуването на Русия, оповестиха управляващите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР