Украйна е свалила 15 от 25 руски дрона, пуснати тази

...
Украйна е свалила 15 от 25 руски дрона, пуснати тази
Коментари Харесай

Украйна свалила 15 от 25 руски дрона над Одеса

Украйна е свалила 15 от 25 съветски дрона, пуснати тази нощ против Одеска област в южната част на страната , оповестява " Ройтерс ".

По данни на военни и районни чиновници е било изумено инфраструктурно оборудване.

От армията оповестяват, че 10 дрона " Шахед " са били свалени в небето над черноморското пристанище Одеса.

" Поредна от руснаците в региона на Одеса. Бойната работа продължи час и половина ", рапортува Олег Кипер, регионален шеф на Одеса.

" Бяха отблъснати доста талази от " Шахед " -и, идващи от Черно море посредством комплицирани маневри и сред жилищни здания и индустриални региони, което затрудни работата на противовъздушната защита ".

Кипер уточни, че са нанесени вреди на инфраструктурно оборудване, административна постройка и няколко търговски здания. До момента не се оповестява за жертви.
 В Одеса е оповестена въздушна паника
В Одеса е оповестена въздушна паника

За следващ път тази седмица гърмежи раздрусаха града

Одеска област е била подложена на шест съветски офанзиви с дронове от началото на месеца.

Русия ожесточи бомбардировките по украинските пристанища, в това число Одеса, и по, откакто предишното лято, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации, за безвреден експорт на някои храни макар войната, която продължава към този момент трета година.

Украйна е главен селскостопански производител и експортьор. Страната сътвори различен кулоар за транспорт на продуктите си през своите черноморски пристанища покрай Одеса.

По данни на украински публични лица износът на разнообразни товари - в това число зърнени храни и метали - от украинските черноморски пристанища предишния месец съвсем се е върнал към равнищата преди нашествието.

Снощи президентът Володимир Зеленски заяви, че от началото на март съветската войска е изстреляла 175 дрона по разнообразни цели в Украйна, като Киев е съумял да смъкна 151 от тях.
 Пет жертви на ракетната офанзива по Одеса
Пет жертви на ракетната офанзива по Одеса

Броят на ранените към момента се прецизира.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР