Украйна е подложена на руска атака - войските й преминаха

...
Украйна е подложена на руска атака - войските й преминаха
Коментари Харесай

Украинци: Русия ни напада с ракети, оказваме съпротива

Украйна е подложена на съветска офанзива - " войските й минаха нашите северни граници ", заяви във Facebook журналистът Юрий Бутусов, представен от украинската организация УНИАН, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Атакувани са военни обекти из цялата страна, преди всичко елементи от противовъздушната защита на (украинска) авиобаза, системи за ръководство ", написа той. " Въоръжените сили на Украйна оказват опозиция ", добави Бутусов.

Журналистът Андрий Цаплиенко осведоми в Туитър, че окупаторът е употребявал крилати и балистични ракети, с които е обстрелял стратегически обекти в Киев.

Рано сутринта, след 05:00 ч., в редица градове, в това число Киев, са отекнали детонации. УНИАН цитира известия за минимум четири гърмежа в Краматорск, мощни детонации в Одеса, Харков, Бердянск, за почнали мощни обстрели " от страна на терористите " в сепаратистки Донбас.

В столицата Киев също се чуват детонации, има известия за гърмежи и пукотевица в региона на интернационалното летище " Бориспол ", прибавя организацията.

Русия стартира пълномащабна инвазия в Украйна и нанася бойни удари по градове, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба тази заран в Туитър.

„ Путин одеве стартира пълномащабна инвазия в Украйна. Мирните украински градове са подложени на удари “, написа Кулеба.

„ Това е нападателна война. Украйна ще се пази и ще победи. Светът може и би трябвало да спре Путин. Времето за деяние е в този момент “, съобщи украинският външен министър.

Той прикани сътрудниците на страната неотложно да задействат пакет от нови наказания.

Сирените за въздушно нахлуване към този момент повече от половин час звучат в центъра на Киев. Множество градове в Украйна бяха ударени с съветски ракетни удари и артилерия.

Хиляди жители на Киев извършиха подземните метростанции, с цел да търсят леговище. По-рано управляващите в града приканиха жителите неотложно да потърсят убежища от ракетите.

Президентът Володимир Зеленски разгласи военно състояние в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР