Украйна е изнесла около 13 милиона тона стоки от създаването

...
Украйна е изнесла около 13 милиона тона стоки от създаването
Коментари Харесай

Украйна успя да изнесе 13 млн. тона стоки през Черно море

Украйна е изнесла към 13 милиона тона артикули от основаването през август на черноморския транспортен кулоар, който се трансформира в доста значим за нейната търговия, съобщи Франс прес.

Тези артикули са били превозени от 400 кораба, заяви украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков. Той изрази " признателност на украинската войска и интернационалните сътрудници, тъй като са обезпечили действието на коридора " в изискванията на военна експанзия " от страна на Русия, заяви Българска телеграфна агенция.

След като през 2023 година Украйна претърпя сложна година на фронта, тя може да се похвали с триумфи в Черно море против съветския флот, считан за доста по-мощен. Въоръжените сили на Киев съумяха да отдалечат съветските кораби от югозападната част на Черно море и да отворят още веднъж морския кулоар за експорт на украинско зърно

Този кулоар беше основан през август, с цел да свърже пристанищата на Южна Украйна и Босфора, няколко седмици откакто Москва анулира работилото до тогава съглашение сред двете враждуващи страни за експорт на зърнени култури.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР