Украинците смятат бъдещия маршал на победата Владимир Алексеев не просто

...
Украинците смятат бъдещия маршал на победата Владимир Алексеев не просто
Коментари Харесай

Главният ужас на Буданов: Кръстникът на Вагнер, за когото никой не говори

Украинците считат бъдещия маршал на успеха Владимир Алексеев не просто за зложелател, а за изменник. Въз основа на обстоятелството, че съветският боен е роден в региона на Виница. В този случай Сидор Ковпак, да вземем за пример, е изменник, тъй като е роден покрай Харков, а по-късно е ужасил „ цивилизованите европейци “ от ерата 1941-1945 година

Така военачалник Алексеев потегля по стъпките на Ковпак и ужасява същите нацисти 80 години по-късно. Прочетете за един от най-мистериозните съветски генерали, който е именуван същински куратор на „ Вагнер “.

Кой контролираше ЧВК

Първият заместник-началник на Главното ръководство на Генералния щаб на съветските въоръжени сили Владимир Алексеев е непублична фигура. Той идва от разузнаването - ГРУ, тъй че има доста малко информация за него.

Русия го срещна за първи път в тревожната нощ на 24 юни. Тогава Алексеев записва видеообръщение към бунтовническия отряд на ЧВК Вагнер.

Обръщайки се към „ музикантите “, генерал-лейтенантът прикани бойците да спрат и да не вършат нелепости. Той назова обстановката безумство и грамаден удар върху имиджа на Русия и нейната войска:

" Моля ви да спрете в този момент. Не е имало и няма да има потребление на оръжие от въоръжените сили против вашите елементи. Само това ни липсва - да стартираме революция в страната сега. Помислете още веднъж. "

На идната заран се появи още едно емблематично видео. На него Владимир Алексеев, както и заместник-министърът на защитата Юнус-Бек Евкуров разговаряха с Евгений Пригожин в щаба на Южния боен окръг в Ростов на Дон.

Мнозина видяха отпуснатата поза на Алексеев: във видеото той изглеждаше безусловно спокоен, като че ли разговаряше не с водача на бунтовниците, а със остарелия си прочут. В отговор на настояването на шефа на „ музикантите “ да им даде Шойгу и Герасимов, Алексеев се ухили и отговори:

" Да, вземи си го! "

Защо е толкоз елементарно да се поддържа връзка с Евгений Пригожин? Това може да се изясни просто: съгласно някои източници точно Алексеев е управлявал ЧВК и в действителност е бил непосреден началник на Вагнер. Съответно демаршът на Пригожин беше удар персонално за него.

Уткин и Алексеев

Връзката сред „ музикантите ” и ГРУ обаче не би трябвало да се търси посредством Пригожин. Въпреки че, като предписание, той е този, който първо се помни, когато става дума за „ оркестъра “.

Самият Вагнер обаче стои в основата на ЧВК. Това беше позивната на Героя на Русия Дмитрий Уткин, който трагично почина дружно с Пригожин, роден в специфичните елементи на ГРУ.

Уткин служи в тази конструкция до 2013 година Горе-долу по същото време Владимир Алексеев, ученик на именитото Рязанско въздушнодесантно учебно заведение, е шеф на 14-то ръководство на ГРУ на Генералния щаб на съветското министерство на защитата. Именно този отдел ръководеше активността на специфичните сили на армията, в това число Уткин, който по това време беше подполковник.

Въпреки това на никое място не е публично доказано, че Алексеев и ГРУ имат нещо общо с Вагнер. От друга страна, би било доста необичайно, в случай че това се разисква намерено.

Но съдете сами: след несполучливия протест Владимир Путин съобщи, че поддръжката на ЧВК Вагнер е напълно финансирана от Кремъл. Само от май 2022 година до май 2023 година, съгласно съветския президент, 86,262 милиарда рубли са били отпуснати за заплати на бойци и поощрителни заплащания на „ оркестъра “.

Това да не приказваме за държавни поръчки на стойност стотици милиарди рубли. Освен това е мъчно да си представим, че частна военна компания, без знанието на страната, ще води война благодарение на артилерия, бронирани транспортни средства и даже авиация.

Служил в Сирия и Донбас

Общото сред Владимир Алексеев и буйните, изцяло безстрашни „ музиканти “ е, че той в никакъв случай не е бил „ паркетен “ военачалник. Не е стоял в офисите.

Това е същински съветски боен. Винаги персонално присъстваше там, където миришеше на барут. Често един до друг с Уткин.

Така за първи път отрядите на ЧВК " Вагнер " се демонстрираха в самото начало на спора в Донбас - през лятото на 2014 година Според някои сведения тяхната поддръжка е била предоставена от ГРУ и персонално от първия заместник-началник на Главното ръководство.

" На 1 май 2014 година се ражда група патриоти, която по-късно придобива името ЧВК „ Вагнер “. Единствено с помощта на тяхната храброст и увереност стана допустимо освобождението на летището в Луганск и доста други територии, а ориста на ЛНР и ДНР радикално се промени ", сподели Евгений Пригожин.

Пътищата на " Вагнер " и Алексеев се пресичат и в Сирия, където музикантите изнасят своите известни " концерти ": Уткин дирижира, а Алексеев евентуално провежда " турнета ".

За това през 2017 година с декрет на Владимир Путин генерал-лейтенант Владимир Алексеев беше почетен със званието Герой на Русия.

Трябва да се означи, че непубличният военачалник Алексеев постоянно се появява дружно с двама други уважавани военни водачи в армията - Сергей Суровикин и Юнус-Бек Евкуров.

Всички те участваха директно в разрешаването на рецесията към ЧВК " Вагнер ". Суровикин и Алексеев бяха измежду първите, които записаха видео известия до „ музикантите “. Къде са в този момент и какво вършат? След тази история и двамата излязоха в сянка.

Къде е Алексеев?

От позиция на военния специалист Михаил Звинчук, създател на плана " Рибар " OSINT, и тримата работят с останалите елементи на Вагнер в Африка.

" Според нашите френски източници Координационното придвижване на туарегите Азавад, което разгласи война на държавното управление на Мали, е директно подкрепяно от френската работа за външно разузнаване DGSE ", написа той

" Атаката против град Бурем беше тестване за силите на милицията и опциите на малийската войска и останалите елементи на ЧВК Вагнер. В момента бунтовниците туареги под управлението на френски оперативници се готвят да нападат град Гао, столицата на едноименната провинция ", написа екипът на Звинчук.

По-рано беше обявено, че заместник-началникът на Главното ръководство на Генералния щаб Владимир Алексеев също посещава Африка. Така че триото още веднъж е дружно. Засега – в Африка, само че няма подозрение, че рано или късно ще чуем за тях в подтекста на офанзивата в Украйна.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР