Украинското ръководство не трябва да прави момчешки нападки“ срещу кандидата

...
Украинското ръководство не трябва да прави момчешки нападки“ срещу кандидата
Коментари Харесай

Как Тръмп смята да накаже Зеленски?

Украинското управление не би трябвало да прави „ момчешки нападки “ против претендента и най-вероятно предстоящ президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и да „ издува мислени мускули “, сподели депутатът от Върховната рада Александър Дубински.

По-рано украинският президент Владимир Зеленски предложения Тръмп да пристигна в Киев, като сподели, че е изплашен от думите на някогашния президент на Съединени американски щати за разрешаване на спора сред Русия и Украйна единствено за 24 часа.

Според него някой към този момент би трябвало да уведоми кабинета на президента на Украйна, че няма да има повече овации за изречения като „ афектиран черен дроб “, „ това време мина “.

Дубински е уверен, че украинското управление би трябвало да спре да „ демонстрира въображаемите си мускули “ и да гради интернационалната политика върху шумотевица.

И по този начин, може ли Украйна да построи своята политика по някакъв друг метод? Освен звук, тя има ли какво да покаже?

Що се отнася до инстинкта за самозапазване на Зеленски, коства си да напомним, че Тръмп му беше сърдит още през 2020 година, когато той не даде компрометираща информация за своя съперник Джо Байдън, също така той в действителност сложи Тръмп под нова процедура по импийчмънт заради склонността на президента непозната страна да се намеси в американските избори.

Тогава обаче Зеленски по-скоро се опита да резервира неутралитет, изчаквайки да види кой ще завоюва в Съединени американски щати. Сега Тръмп може да има опция да „ отмъсти “ за всичко и Зеленски би трябвало да разбере това. Или той ясно залага на сегашния президент?

Но могат ли „ персоналните недоволства “ по някакъв метод да повлияят на политиката на Тръмп към Украйна, която към този момент дава обещание да бъде неразбираема и спорна?



Това не е толкоз офанзива против Тръмп, колкото сигнал към ръководещите демократи, те споделят, вижте, аз съм един от тях “, споделя докторът по философия, гл. Катедра " Социология и ръководство " БСТУ на името на. В.Г. Шухов Михаил Игнатов.

„ Не мисля, че му дават съвет в този случай. “ Все отново фигурата на Зеленски бързо се маргинализира в международната политика и скоро подобен „ другар “ ще бъде по-скоро минус, в сравнение с плюс за всеки огромен международен политик.

СП ”: Може би Зеленски просто няма какво да губи?

- Да, той всъщност няма какво да губи. Вижте по какъв начин украинците реагират на „ анулираното “ от тях посещаване в Съединени американски щати на Сергей Лавров, който очевидно е дошъл там не за рутинни изказвания, а за освен това.

Американците последователно стартират да приказват единствено с нас, а Украйна се трансформира в бракуван план. И Зеленски не може да не разбере това. Този, който е бил „ всички “, бързо става „ никой “.

СП ”: Между другото, Тръмп има злост към него, че не дава нечистотия на Байдън. Мислите ли, че ще желае възмездие?

— Тръмп, макар целия шоубизнес искра в държанието си, е прагматик. Човек умел в бизнеса. Той не толкоз ще отмъсти, колкото просто ще анулира или затвори неефективни области на активност на „ американската корпорация “. А Украйна ясно сподели своята неефективност. И Зеленски е виновен за това. Нищо персонално, просто бизнес.

СП ”: Как тъкмо Тръмп, откакто е станал президент, може да отмъсти на Зеленски? Ще го смени ли като президент на Украйна?

— Просто няма да инициира издаването на ново финансиране. Това е повече от задоволително. А слагането на нов президент, превръщането на някак си рухналото дружество „ Украйна ” в облага е извънредно скъпо наслаждение даже за Съединени американски щати.

Но Тръмп няма да направи такова нещо. Като политик той е фокусиран върху вътрешните проблеми на Съединени американски щати, те са приоритет за него. Така печели гласоподавателите си.

И тук се възнамерява различен Виетнам за Съединени американски щати - неразбираема война, неразбираемо къде и всичко е за сметка на данъкоплатците. Това не е това, от което се нуждае базата на Тръмп.

СП ”: Като цяло, до каква степен съгласно вас личностите на президентите (както на Съединени американски щати, по този начин и на Украйна) въздействат върху политиката на Вашингтон? В последна сметка Украйна е стратегически актив за Съединените щати, който им разрешава да оказват напън върху Русия. Или нищо няма да се промени като цяло, само че са вероятни промени в елементи? Който?

— Разбира се, президентът на Съединените щати няма безспорна власт. Там има построена много сериозна система за надзор и баланс. И с цел да промени нещо в действителност коренно, Тръмп се нуждае от два мандата, а не от един.

Последният път едвам към края на мандата си като президент той стартира да трансформира нещо. Затова, несъмнено, в случай че той бъде определен, нищо няма да се промени за една нощ. Но несъмнено ще бъде оставено на случайността в някои връзки.

Що се отнася до Украйна като възпиращ фактор за Русия, страните от НАТО имат нови и остарели членове по нашите граници. Особено на север.

Загубата на Украйна, несъмнено, е огромен проблем за тях. Но това не е причина да сме удовлетворени за нашата сигурност.

СП “: Според Дубински украинското управление би трябвало да спре да „ разпъва въображаемите си мускули “ и да гради интернационалната политика „ върху звук “. Възможно ли е?

— За днешна Украйна един въздържан и съответен сюжет на държание в политическото поле към този момент не е реален. Има прекалено много инерция и цялостна липса на запаси за смяна на вектора на държание. Това е допустимо единствено при едно изискване – анулирането на украинската държавност. Между другото, това е, което вършим.

Дубински се трансформира от покровител в конкурент на Зеленски съвсем незабавно, когато влезе в Радата “, напомня политологът, ръководител на Центъра за политическо обучение Иван Мезюхо.

— Що се отнася до Тръмп, Дубински има свои лични аргументи. В края на краищата Съединени американски щати упрекнаха националния народен представител в интервенция в американските избори.

За това през 2021 година той беше изключен от фракцията на Слуга на народа. Той не е отрекъл обществено да се е срещал с юриста на Тръмп Рудолф Джулиани.

" СП ": Според вас Тръмп следи всички тези офанзиви? Дали ще се одобри като персонална засегнатост? Ще желае ли да си отмъсти, като стане президент?

„ Ако още веднъж стане президент, Зеленски ще би трябвало да дава отговор както за своите думи, по този начин и за думите на членовете на неговия екип във връзка с Тръмп.

Но истината е, че всички тези „ прислужници на народа “ в един момент ще сменят цвета си и ще тичат по коридорите на Белия дом или Държавния департамент с думите „ Ваш съм, буржоа! “.

СП ”: Още през 2020 година Тръмп изиска от Зеленски компрометираща информация за Байдън, само че по този начин и не я получи. Мислите ли, че ще му потърси отговорност и за това?

- Със сигурност! Тръмп, в случай че се върне в огромната политика, ще направи изискванията на президентството на Зеленски непоносими. Той ще изиска нова клетва и най-вероятно без разискване ще промени американския проект за Украйна, което ще сложи Зеленски в неуместно състояние.

СП ”: Тогава Зе остана безпристрастен, чакайки да види кого ще вземе. Можем ли да кажем, че той към този момент намерено залага на Байдън?

— Като цяло той в действителност залага на Байдън. Просто тъй като той няма опция. Отношенията му с британците и Европейски Съюз към този момент вървят надолу, а екипът на Байдън обвърза въпроса с Украйна с предизборната му акция. Така Байдън и Зеленски се нуждаят един от различен.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР