Украинското правителство реши да уволни шестима заместник-министри на отбраната след

...
Украинското правителство реши да уволни шестима заместник-министри на отбраната след
Коментари Харесай

Украйна уволни шестима заместник-министри на отбраната

Украинското държавно управление реши да уволни шестима заместник-министри на защитата след назначението на нов министър на защитата по-рано този месец, съобщи Ройтерс.

Правителството в Киев не уточни аргументи за уволненията. Сред отстранените е и Ханна Маляр (на снимката), която постоянно публикуваше настояща информация за развиването на войната на Русия в Украйна.

Рустем Умеров беше назначен за министър на защитата преди по-малко от две седмици на мястото на Олексий Резников. Докато Резников заемаше поста министерството бе преследвано от медийни обвинявания в корупция, макар че самият той не беше измежду упрекнатите.

" Рестартираме. (Вече) започнахме. Министерството продължава да работи както нормално ", разгласи Умеров в обява във " Facebook ".

При встъпването си в служба Умеров заяви, че целите му ще включват превръщането на министерството в съществена институция за съгласуваност на отбранителните сили, възстановяване на полезността на обособения боец, развиване на военната промишленост в Украйна и битката с корупцията.

Маляр, юристка, профилирана по военни закононарушения, заемаше поста заместник-министър на защитата от 2021 година Последната ѝ настояща информация за войната в Украйна беше оповестена тази заран, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица тя беше остро подложена на критика, откакто в началото заяви, че украинските сили са отвоювали село в източна Украйна от съветските сили, само че по-късно посочи, че известието ѝ е неопределено и че към селото към момента се водят сражения, отбелязва Ройтерс.

 

 
 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР