Украинското партизанско движение, действащо в окупираната южна част на страната,

...
Украинското партизанско движение, действащо в окупираната южна част на страната,
Коментари Харесай

„Руските войници изчезват масово в района на Херсон“

Украинското партизанско придвижване, настоящо в окупираната южна част на страната, оповестява за всеобщо дезертьорство от съветските сили там , като войските на Москва отхвърлят да извършват бойни задачи, съобщава Newsweek.

(Във видеото: НАТО: Украйна може да разчита на нашата поддръжка и в този момент, и в дълготраен план)

Движението " Атеш " — което значи „ огън “ на кримски татарски – работи в региона на Южен Херсон по време на пълномащабното навлизане на Русия; почнало през февруари 2022 година и огромна част от южната част на страната беше бързо окупирана.

" Атеш " събира информация за локални съветски интервенции за украинското разузнаване и военни сили, до момента в който провежда локална опозиция. Групата също по този начин е декларирала убийството на голям брой съветски и локални съюзнически бойци.

" Атеш " написа в своя Telegram канал в четвъртък: „ Руските бойци изчезват всеобщо в региона на Херсон “.

От Newsweek прецизират, че не може без значение да бъде тестван отчетът и са се свързали с съветското министерство на защитата по имейл, с цел да изиска коментар.

„ Според публични отчети, получени от групата на съветските въоръжени сили „ Днепър “, ние научихме, че орките отхвърлят да извършват бойни задачи и съзнателно напущат местата си на краткотрайно разполагане “, написа групата. Те използват „ орки “ за обозначаване на съветски бойци.

„ Заслужава да се означи, че някои от тези, които бяха публично разпознати в документите като SOCH...по-късно бяха открити в окупираната територия на Херсонска област “, се прибавя в обявата, като се базира на съветския акроним, употребен за дезертьори, сходен на англоезичния " AWOL. "

„ Нашите сътрудници също означават идването на огромен брой чиновници на окупационната войска в Новоолексиевка “, написа " Атеш ". Това се отнася за селско населено място в южен Херсон, покрай Перекопския провлак, който разделя Кримския полуостров от континента.

Групата прибавя: " Тези бойци се намират в празни изоставени къщи. Повечето от тях имат голям брой татуировки по тялото си. Местното население има вяра, че това са хора, които преди този момент са били в пандиза. "

" Атеш " оповестява, че съветската войска също ускорява напъните си да залови украински партизани, които дават информация на военните сили от страната на Киев на линията на контакт, която повече от година е значително демаркирана от река Днепър — известна като Днепър на украински.

„ Руската армия получи инструкции да залови украински партизани, които предават информация за местонахождението на персоналния състав на съветските окупационни сили “, написа " Атеш ".

„ Ако знаете къде съветската окупационна войска разполага личен състав, апелирам, уведомете ни. Заедно ще прогоним съветската орда от Украйна. “

Южният Херсонски район е видял малко придвижване на фронта след огромната победа на Украйна там през есента на 2022 година След това войските на Киев се насочиха на юг, с цел да освободят град Херсон и цялата територия на западния бряг на Днепър.

Водният път от този момент формира бариера за по-нататъшни офанзиви, изключително откакто беше бухнал от разрушаването на язовир Нова Каховка през юни 2023 година

Все отново украинските елементи съумяха да основат дребни, само че устойчиви предмостия на следения от Русия източен бряг през последната година. Руските войски се оказаха неспособни да изместят опорните точки на Киев, които един ден биха могли да подкрепят настъплението към Крим.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР