Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви днес при пристигането си

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви днес при пристигането си
Коментари Харесай

Украйна: Лицемерие е да се доставя само защитно оръжие

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи през днешния ден при идването си за присъединяване в съвещанието на външните министри на страните от НАТО в Брюксел, че идва със задачата да обезпечи на своята страна единствено три неща – оръжия, оръжия, оръжия.

Уверени сме, че най-хубавата помощ за Украйна е да се достави всичко нужно за победа над съветската армия, с цел да се предотврати разпространяването на войната. Украинците потвърдиха, че знаят по какъв начин да се бият и да побеждават, въпреки и на голяма цена. Колкото по-рано имаме оръжията, толкоз повече хора и селища ще бъдат избавени, добави той.

Призоваваме всички съдружници да спрат да се двоумят. Днес оръжията служат за реализиране на мир, добави Кулеба.

По неговите думи всяко оръжие, употребявано против нападател, е отбранително. Лицемерие е да се доставя единствено защитно съоръжение, уточни министърът.

Той прикани Германия да направи повече, тъй като за разлика от Берлин Киев няма време за губене. Кулеба настоя също за налагане на цялостно ембарго над вноса на съветски нефт и газ, за изключване на всички съветски банки от интернационалната финансова система, за затваряне на всички пристанища за съветски кораби с доста дребни изключения.

Кулеба посочи, че Украйна през днешния ден има потребност от средства за противовъздушна защита, самолети, противотанкови оръжия и бронирана техника.

Във войната в Украйна няма разлика сред отбранителни и нападателни оръжия, разясни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той означи, че пактът оказва помощ на Украйна да упражни правото си на самоотбрана. Столтенберг изрази удивление от смелостта на украинците и добави, че те са ентусиазъм за хората по света. /БТА/
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР