Украинският външен министър Дмитро Кулеба в интервю за Politico каза,

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба в интервю за Politico каза,
Коментари Харесай

Кулеба: Берлин реагира на всяко мое изказване за ракетите Taurus

Украинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за Politico сподели, че немските управляващи показват неодобрение от апелите на Киев да даде на Украйна ракетите с огромен обхват на деяние Taurus.

" Можете да ме цитирате, нямам нищо срещу. Но всякога, когато давам отговор на въпрос (за Taurus), получавам недоволни мнения от Берлин. Оставям го на тях. Те се сложиха в тази обстановка. Нека търсят излаз ", цитира думите на министъра " Украинская истина ".

Германският канцлер Олаф Шолц неведнъж е заявявал, че е срещу доставката на Taurus. , че би било " безконтролно " да се изпратят немските крилати ракети Taurus в Украйна.  Според него, единственият метод ракетите да бъдат доставени е с поддръжката на немски личен състав, което съгласно него е изключено.

" Това е граница, която аз - като канцлер - не желая да преминавам ", сподели той.

Позицията на Шолц е, че снабдяването на Украйна с оръжия като крилатите ракети Taurus, които Киев може да употребява, с цел да унищожи Керченския мост, свързващ Крим с Русия, и, би раздрусало президента Владимир Путин дотам, че той би отмъстил на Германия.
 Русия подслушва в Бундесвера за ракетите Taurus за Украйна?
Русия подслушва в Бундесвера за ракетите Taurus за Украйна?

Записаният диалог е по отношение на това дали ракетите биха могли да унищожат съветския мост към Крим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР