Украинският президент Зеленски и френският му колега Макрон Снимка: архивФренският

...
Украинският президент Зеленски и френският му колега Макрон Снимка: архивФренският
Коментари Харесай

Захарова: Макрон осигурява на режима в Киев средства за терористични атаки

Украинският президент Зеленски и френският му сътрудник Макрон Снимка: списък

Френският президент Еманюел Макрон заявява желанието си да ускори антитерористичното съдействие с Руската федерация, само че продължава да дава на режима в Киев средства за осъществяване на нови терористични офанзиви. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в изявление за телевизионния канал " Царьград ", съобщи ТАСС.

„ Ако човек споделя, че е належащо да се бори с тероризма и че е подготвен да ускори напъните в това направление, по какъв начин е допустимо този или идващия ден (...) да разгласи даването на режима в Киев не единствено на филантропична помощ, а на още повече военна помощ, т.е. да предоставим на тези, които към този момент са направили терористични офанзиви, техническата опция да ги правят по-нататък “, сподели Захарова, която разгласява запис от изявлението в канала си в Telegram. Тя означи, че Макрон трансформира мнението си „ на всеки половин ден “, тъй че „ никой от най-близкото му обграждане да не разбере какво споделя и за какво “.

" Що се отнася до апела за взаимоотношение по този терористичен акт, кой в действителност го блокира? Не бяхме ние - продължи тя. - Това беше натовското русофобско крило. Дори няма да споделям натовските страни, те самите страдат от това. Те нямат опция да обменят данни или да се съветват ". Мария Захарова изясни, че сходни настроения в НАТО се подхранват от Вашингтон и Лондон, чиито управляващи имат опция да въздействат върху вземането на решения в Европейски Съюз.

По-рано Макрон предложи на Русия усилване на съдействието в битката против тероризма след нападението в концертната зала " Крокус сити хол ". На 27 март Мария Захарова съобщи на брифинг, че съветското външно министерство не е получило съответни оферти за антитерористично съдействие от Франция.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР