Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че мирните преговори с Русия

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че мирните преговори с Русия
Коментари Харесай

Зеленски: Преговорите са трудни, вървим стъпка по стъпка напред

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че мирните договаряния с Русия за преустановяване на продължаващата към този момент месец война са били сложни и от време на време конфронтационни, само че добави, че " малко по малко се придвижваме напред ", заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Във видеообръщение Зеленски сподели също, че 100 000 души живеят в обсадения град Мариупол при безчовечен условия, без храна, вода и медикаменти.

Въпреки че съветските и украинските договарящи беседват постоянно и двете страни настояват, че са надалеч от договорка.

" Продължаваме да работим на разнообразни равнища, с цел да насърчим Русия да се придвижи към мир... Украинските представители вземат участие в договарянията, които се организират на практика всеки ден. Те са доста сложни, от време на време конфронтационни ", сподели Зеленски. " Но малко по малко се движим напред. "

Той също по този начин упрекна съветските сили, които нападат Мариупол, че осуетяват опитите за евакуация на цивилни от града.

" Към днешна дата в града има към 100 000 души в безчовечен условия, изцяло блокирани, без храна, без вода, без медикаменти, подложени на непрекъснат обстрел, непрекъснати бомбардировки ", сподели той.

Настъплението на съветските военни в Украйна продължава да се забавя заради огромни логистични компликации, съобщи почитан чиновник на Пентагона, който приказва пред медиите при изискване на анонимност, заяви ДПА.

Според източника от американското военно министерство при съветските войски в Украйна има дефицит освен на храна и гориво, само че и на подобаваща екипировка за студено време за бойците.

" Получихме данни, че някои бойци фактически са потърпевши и са били извадени от пердах заради измръзване ", сподели той.

Войниците също по този начин са имали проблеми с връзката между тях, сподели той.

Служителят на Пентагона изясни логистичните компликации с продължаващата мощна опозиция от страна на украинците и неприятното обмисляне. Твърди се, че усложненията с доставките на гориво са засегнали и съветските военни кораби в морето.

" Те са загрижени дали ще им е допустимо да поддържат корабите си заредени с гориво ", сподели той.

Смята се, че сега съветските сили обстрелват от морето обсадения пристанищен град Мариупол. В Азовско море руснаците са събрали към седем кораба за тази цел, сподели американският боен.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР