Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е решен да настоява

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е решен да настоява
Коментари Харесай

Зеленски продължава да търси мир с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е решен да упорства за мир макар съветските набези против цивилни , които потресоха света, и още веднъж прикани страните да изпратят повече оръжия преди предстоящото усилване на боевете в източната част на страната, съобщи АП.

След като Борис Джонсън се срещна със Зеленски в събота при изненадващото си посещаване в украинската столица Киев, АП получи опция да вземе изявление от Зеленски на четири очи.

Облечен в маслиненочервената дреха, която беляза превръщането му във боен водач, той изглеждаше очевидно отпаднал, само че многолюден от устрема си да упорства . Той беседва с АП в комплекса на президентската канцелария, където прозорците и коридорите са предпазени от кули с чували с пясък и тежко въоръжени бойци.

" Трябва да се борим, само че да се борим за живота. Не можеш да се бориш за прахуляк, когато няма нищо и никакви хора. Ето за какво е значимо да спрем тази война ", напомни Зеленски.

" Много постоянно търсим отговори в някой различен, само че аз постоянно диря отговори в себе си. Направихме ли задоволително, с цел да ги получим? " - сподели президентът на Украйна за оръжейните доставки.

" Направихме ли задоволително, с цел да повярват тези водачи в нас? Направихме ли задоволително ? " Зеленски направи пауза и поклати глава.

" Дали сме най-хубавите за това място и за това време? Кой знае? Аз не знам - заключи пред АП украинският водач.

Никой не желае да договаря с човек или хора, които са измъчвали украинския народ. Всичко това е разбираемо. И като човек, като татко, разбирам това доста добре, само че не желаеме да губим опциите, в случай че имаме такива, за дипломатическо решение, заключи украинският президент.

Зеленски съобщи, че е уверен, че украинците ще одобряват мира макар ужасите , на които са станали очевидци по време на продължаващата повече от шест седмици война.

Въпреки очакванията за мир Зеленски призна, че би трябвало да бъде " реалист " във връзка с вероятностите за бързо разрешаване на казуса, като се има поради, че договарянията до момента са се лимитирали до диалози на ниско равнище , в които не взе участие съветският президент Владимир Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР