Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че досега са убити 4500

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че досега са убити 4500
Коментари Харесай

Украйна е избила 4500 руски нашественици

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че до момента са убити 4500 съветски бойци, съобщи Ройтерс. Той добави, за последните четири дни в Украйна са починали 16 деца, а 45 са ранени.

Русия продължава да нападна и цивилни жители, които не са въоръжени. Дни наред Москва отхвърляше, че има убити съветски бойци, само че действителността се разграничава от пропагандата на Кремъл – хиляди съветски трупове в Украйна единствено за четири дни. Днес е петият ден от съветското настъпление на украинска земя.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски означи в послание към украинците посредством Телеграм, че през петото денонощие от пълномащабната война на Русия против Украйна страната се държи крепко, съобщи Укринформ. " Пето денонощие от пълномащабната война на Русия против народа на Украйна. Държим се крепко. Преживяхме през това време толкоз, колкото на други нации може да не се падне за десетки години. Дълго ни бе говорено, че на украинците нещо не им е наред, че са някак в неточност, че са длъжни с десетилетия да си пишат по този начин наречените домашни. Затова постоянно не забелязвахме на какво сме способни действително ние с вас, а в този момент се проявихме с цялостна мощ и това въодушевява всеки мъж, всяка жена ", акцентира Зеленски.

Държавите от НАТО ще обезпечат на Украйна средства за противовъздушна и противотанкова защита. Това събощи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. Той посочи в " Туитър ", че е разговарял тази заран с украинския президент Володимир Зеленски. Поздравих го за храбростта на украинските въоръжени сили, написа Столтенберг във връзка съпротивата против съветското настъпление. Генералният секретар отбелязва, че съдружниците усилват военната си поддръжка за Киев. По неговите думи Украйна ще получи също филантропична и финансова помощ. В известие от нощес на уеб страницата на НАТО се прецизира, че се изпращат хиляди средства за заличаване на танкове, стотици ракети за противовъздушна защита, хиляди персонални огнестрелни оръжия. Допълва се, че милиони евро ще бъдат обезпечени за филантропична помощ и медицински средства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР