Украинският президент Володимир Зеленски смята за позор за света предстоящото

...
Украинският президент Володимир Зеленски смята за позор за света предстоящото
Коментари Харесай

Зеленски: Разглеждането на помощта за Украйна отделно от Израел е позор за света

У краинският президент Володимир Зеленски счита за " срам за света " идното разглеждане в Конгреса на Съединени американски щати на проектозакона за помощ за Украйна настрана от проектозакона за помощ за Израел , съобщи украинската организация УНИАН. Държавният глава е декларирал това в изявление за предаването " Часът на новините " на американския ефирен канал Пи Би Ес (PBS NewsHour).

УНИАН отбелязва, че Зеленски е коментирал обстоятелството, че тази седмица в Конгреса на Съединени американски щати ще се преглежда помощта за Израел, само че още не е напълно ясно дали помощта за Украйна ще бъде разисквана по същото време.

" Странно. Това е политика в напълно чист тип. И в случай че би трябвало да съм почтен, това е срам за света. Просто срам за демокрацията, за всички, които единствено приказват за народна власт ", акцентира Зеленски, представен от УНИАН.

Той споделя, че разделянето на помощта за Украйна от тази за Израел би свидетелствало за това, че повода е в идните избори в Съединени американски щати, показва украинската организация.

" И това е просто чиста политика, когато целият свят приказва " Как по този начин Иран съумя да удари Израел, в този момент би трябвало да оказваме помощ на Израел и да забравим за това, което се случва в Украйна ". Това значи, че на всички им е все едно какъв брой хора умират в Украйна всеки ден. За тях е значимо какви са им рейтингите. Ето защо приказва това. Те просто не помнят, че мъртвите нямат никакви рейтинги. И в случай че Украйна се провали, ще има война в други страни, от НАТО. Ще има. Тогава американски бойци ще ги пазят ", съобщи президентът на Украйна Зеленски, представен от УНИАН.

" Аз имам вяра, че въпреки всичко Съединени американски щати няма да прекратят помощта си за нас. И че ние ще бъдем съюзнически страни. И че политиката на президента на Съединени американски щати, в случай че той се смени - никой не знае, това е избор на американците - само че в случай че той се смени, политиката на президента няма да се смени, най-малко във връзка с Украйна ", сподели още Зеленски.

PBS weekend interview with
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР