Украинският президент Володимир Зеленски се обърна с призив към Европа.Той

...
Украинският президент Володимир Зеленски се обърна с призив към Европа.Той
Коментари Харесай

Зеленски поиска нещо много голямо от Европа

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна с апел към Европа.

Той се обърна към европейските водачи през днешния ден и настоя да преустановят всякаква търговия с Русия като част от напъните за напън върху Москва, с цел да се постави завършек на съветската военна експанзия в Украйна.

Призивът му идва в миг, когато няколко страни от Европейски Съюз, приканиха за ембарго върху вноса на съветски петрол и газ.

" Моля, не спонсорирайте военните оръжия на тази страна, на Русия. Никакви евро за окупаторите. Затворете всичките си пристанища за тях. Не изнасяйте стоките си за тях. Откажете се енергийните им запаси. Настоявайте Русия да напусне Украйна ", прикани Зеленски във видеообръщение.

По-рано през днешния ден Кремъл предизвести против европейско петролно ембарго, като съобщи, че този ход може да " засегне всички ".

" Подобно ембарго би имало доста съществени последствия за международния енергиен пазар. То ще има доста съществено отрицателно влияние върху енергийния баланс на Европа ", съобщи пред кореспонденти представителят Дмитрий Песков.

Този месец Съединените щати оповестиха възбрана за импорт на съветски петрол и газ, а Англия съобщи, че ще приключи вноса на съветски петрол до края на тази година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР