Украинският президент Володимир Зеленски призова в сряда лидерите на Полша

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова в сряда лидерите на Полша
Коментари Харесай

Зеленски иска разговори с Полша и ЕС за фермерските блокади

Украинският президент Володимир Зеленски прикани в сряда водачите на Полша и чиновници на Европейския съюз да дойдат на полско-украинската граница за диалози по отношение на повтарящите се блокади от полски фермери , ядосани от, съгласно тях, нелоялната конкуренция от Киев, предава Ройтерс.

, блокирайки съвсем целия трафик по границата с Украйна, разгневявайки Киев , в ескалация от предходни демонстрации.

Варшава е корав покровител на Киев в битката за отбиване на пълномащабната съветска инвазия, почнала през 2022 година, само че митингите на фермери, оплакващи се от нелоялна конкуренция, обтегнаха връзките.

" Имахме задоволително неразбирателства. Не би трябвало да се унижаваме един различен, не би трябвало да унижаваме нито украинските, нито полските фермери. Имаме потребност от единение. Нуждаем се от решения - сред нас, Украйна и Полша, и на равнище цяла Европа ", сподели Зеленски в изказване.

Няма неотложен коментар от офисите на полския министър председател Доналд Туск или президента Анджей Дуда.

Зеленски добави, че Украйна не може да одобри появяването на лозунги в поддръжка на съветския президент Владимир Путин на митингите , откакто.

Адриан Вавжиняк, представител на съюза на фермерите " Солидарност ", сподели, че банерът е недопустим и отхвърли догатката, че съветски сътрудници може да се пробват да повлияят на протестното придвижване.

Той упрекна за транспаранта човек, който не е обвързван със синдиката.

Фермерите в цяла Европа показват против рестриктивните мерки , наложени им от ограниченията на Европейския съюз за справяне с изменението на климата, както и против възходящите разноски и, съгласно тях, нелоялна конкуренция от чужбина, изключително от Украйна.

Министърът на земеделието на Полша Чеслав Сикерски сподели пред кореспонденти, че държавното управление е поканило фермерите на диалози в понеделник, само че протестиращите споделиха, че държавното управление би трябвало да пристигна при тях.

Полски фермери блокираха осем основни пътя в сряда . Полицията сподели, че митингите не престават на граничните пунктове към Украйна - Медика и Корчова, само че трафикът на пасажери е равен и някои камиони също са пропускани.
 Франция умилостивява фермерите с нов закон за цените
Франция умилостивява фермерите с нов закон за цените

Габриел Атал даде обещание той да е подготвен до лятото
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР