Украинският президент Володимир Зеленски призова отново за среща между него

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова отново за среща между него
Коментари Харесай

Зеленски предизвиква Путин преди важно посещение от САЩ

Украинският президент Володимир Зеленски прикани още веднъж за среща сред него и съветския му сътрудник Владимир Путин " с цел да се постави завършек на войната ", съобщи Франс прес.

" Мисля, че този, който стартира тази война, ще може и да я приключи ", съобщи Зеленски на конференция в Киев. Той повтори, че " не се опасява да срещне (Путин) ", в случай че това ще разреши постигането на спокойно съглашение сред двете страни.

" Имаме доверие в сътрудниците си, само че нямаме никакво доверие с Русия ", добави обаче Зеленски. Той към този момент предизвести, че Киев ще се откаже от мирните договаряния, в случай че съветската войска убие украинските военни и цивилни, барикадирали се в комплекса Азовстал в Мариупол или в случай че в страната бъдат органирани псевдореферендуми.

Зеленски посочи, че последният контакт с обсадените украинци е " начело един час ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и министърът на защитата Лойд Остин идват на следващия ден в Киев, добави украинският президент. Той изрази вяра, че и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще може да посети украинската столица, с цел да покаже поддръжката си.

Засега няма удостоверение от Държавния департамент за визитата на Блинкън, отбелязва Асошиейтед прес.

Освен това Зеленски порица решението на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш да посети Москва във вторник, два дни, преди Киев. " Просто е неправилно да се отиде първо в Русия, а след това в Украйна ", съобщи той на конференцията си. " В този ред няма никаква правдивост и никаква логичност ", акцентира украинският президент.

Руската войска съобщи, че е поразила с високоточни ракети склад с оръжия, доставени на украинската войска от Съединени американски щати и европейски страни. Логистичният терминал се е намирал наоколо до Одеса, се споделя в изказване на съветското министерство на защитата. Общо са нанесени удари по 22 украински военни обекта, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР