Украинският президент Володимир Зеленски приветства препоръката на Европейската комисия страната

...
Украинският президент Володимир Зеленски приветства препоръката на Европейската комисия страната
Коментари Харесай

Зеленски приветства препоръката на ЕК Украйна да получи статут на кандидат за ЕС

Украинският президент Володимир Зеленски приветства рекомендацията на Европейската комисия страната му да получи статут на претендент за участие в Европейския съюз.

Руският водач Владимир Путин разгласи, че няма възражения против тези желания на Киев, защото не става дума за боен блок, а за икономическо обединяване и още веднъж окачестви като безсмислени западните наказания, наложени поради съветското навлизане в Украйна, предава

Зеленски акцентира, че Украйна ще продължи проевропейските промени. В Twitter той благодари на ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен за рекомендацията за статут на претендент за участие в Евросъюза - решение, което се чака идната седмица.

От своя страна съветският държавен глава Владимир Путин предизвести, че "Украйна ще се трансформира в полуколония " на западните страни, в случай че се причисли към Европейски Съюз.

На икономическия конгрес в Санкт Петербург съветският водач съобщи, че Евросъюзът е изгубил политическия си суверенитет. "Неговият бюрократичен хайлайф играе по непозната свирка и приема всичко, което му се подреди. Така нанася щета на личните си жители и на стопанската система, и на бизнеса”, сподели той.

Англия ще обезпечи на Украйна "стратегическа устойчивост " против съветското настъпление, даде обещание министър председателят Борис Джонсън при изненадващо си посещаване през вчерашния ден в Киев. Лондон ще помогне също по този начин на да изнесе милионите тонове зърно, блокирани сега поради бойните дейности в Черно море.

Двамата със Зеленски са разискали стягане на глобите против Русия и доставки на още английско оръжие за украинската войска.

Планът на администрацията на американския президент Джо Байдън за продажба на четири огромни безпилотни самолети на Украйна е отсрочен поради страхове, че високотехнологичното съоръжение за наблюдаване може да попадне във противников ръце.

Информацията за евентуалната продажба на дроновете, които могат да бъдат въоръжени с ракети "Хелфайър ", беше обявена при започване на месеца.

Експерти от Пентагона обаче се притесняват, че в случай че технологиите с радари и наблюдаване, с които са оборудвани безпилотните самолети, бъдат хванати от съветските войски, това може да докара до риск за сигурността на Съединените щати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР