Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Албания късно на 27

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Албания късно на 27
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Албания преди конференцията по сигурността

Украинският президент Володимир Зеленски дойде в Албания късно на 27 февруари преди конференция по сигурността - първото му посещаване в балканската страна след съветската инвазия.

В обява в обществените медии албанският външен министър Хасани назова идването на украинския водач в Тирана " основен миг за подсилване на двустранните връзки и взаимност с Украйна в героичната ѝ битка против съветската експанзия ".

През последните седмици Зеленски обикаля света, с цел да събере поддръжка за обсадената си страна, защото въоръжените сили на Украйна са изправени пред сериозен дефицит на муниции и се борят да задържат военния прогрес на Русия на терен.

В Тирана в сряда Зеленски ще се срещне с няколко водачи от целия район по време на срещата на върха " Украйна-Югоизточна Европа ".

Албания, която е член на НАТО от 2009 година насам, е звучен покровител на Украйна, само че значително резервира безмълвие в общественото пространство по отношение на снабдяването на Киев с оръжие.

По време на визитата си в Албания по-рано този месец държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен похвали поддръжката на Тирана за Украйна.

" Тя беше една от първите страни, които изпратиха военна помощ на Украйна след съветската експанзия - оръжия, муниции, противоминни транспортни средства - и сега е измежду десетте най-големи страни на глава от популацията във връзка с поддръжката си за Украйна и помощта за сигурността ", сподели Блинкен./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР