Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че Русия със сигурност ще

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че Русия със сигурност ще
Коментари Харесай

Зеленски е смазан, предупреждава украинците за нова опасност

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че Русия сигурно ще реализира нови ракетни офанзиви против страната му. 

" Разбираме, че терористите приготвят нови удари. Знаем това сигурно. Докато имат ракети, за жалост, те няма да спрат. Но нашата дарба да си оказваме помощ и да се грижим за най-уязвимите - възрастни хора, фамилии с деца, тези, които изгубиха домове и родственици във войната - нашата взаимопомощ е един от детайлите на отбрана против терора и е наша мощ ", подчерта Зеленски в нормалното си послание към украинците, оповестено на формалния уеб страница на президенството.
-->
Украинският държавен глава изясни, че актуалната седмица ще бъде толкоз сложна, колкото и предходната, когато съветски набези против енергийната инфраструктура подложиха украинците на най-сериозния дефицит на електричество от началото на съветската инвазия през февруари. Отбранителните ни сили се приготвят, цялата страна се готви, сподели още Зеленски. 

Руските офанзиви против енергийната инфраструктура на Украйна съставляват геноцид, съобщи в изявление за Би Би Си украинският основен прокурор Андрий Костин. Ударите против основни уреди са нахлуване против " цялата украинска нация " и целят да принудят Украйна да се съобщи, счита Костин. Той уточни също, че 11 хиляди украински деца са били принудително депортирани в Русия. 

Костин съобщи, че украинската прокуратура проверява известия за над 49 хиляди военни закононарушения и закононарушения на експанзия, осъществени от началото на съветската инвазия на 24 февруари до момента.

Съгласно Конвенцията на Организация на обединените нации за попречване и наказване на геноцида като закононарушение се показва, че той включва желанието да бъде унищожена напълно или частично национална, етническа, расова или религиозна група. Русия отхвърля да има сходни цели в Украйна, напомня Би Би Си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР