Украинският президент Володимир Зеленски посети наводнената Херсонска област след взривяването

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети наводнената Херсонска област след взривяването
Коментари Харесай

Зеленски посети Херсонска област, наводнена след взривяването на язовира „Нова Каховка“

Украинският президент Володимир Зеленски посети наводнената Херсонска област след взривяването на язовира „ Нова Каховка “ , съобщи Българска телеграфна агенция.

Хиляди хора са били евакуирани от домовете си, а стотици хиляди нямат достъп до чиста питейна вода

„ Обсъдени бяха доста значими въпроси - оперативната конюнктура в региона в следствие от бедствието, евакуацията на жителите от зони на евентуални наводнения , справяне с следствията от изключителната обстановка, образуване на поддръжка за наводнените региони ", написа Зеленски в Telegram.

Зеленски съобщи, че бедствието няма да спре плануваната контраатака

Херсон се намира на брега на река Днепър, на към 60 км от Каховската водноелектрическа централа. Москва и Киев се упрекват взаимно за разрушаването на централата и язовирната стена , което докара до наводненията от река Днепър.

Най-малко 4000 души бяха евакуирани след взривяването на язовира. Все още не са изяснени същинските мащаби на бедствието в региона, в който са живели повече от 60 000 души.

Стената рухна рано тази заран и милиони тонове вода заляха околните обитаеми места

Назначеният от Москва кмет на Нова Каховка заяви пред съветската държавна медия, че петима от седемте поданици, оповестени за изчезнали след бедствието, са починали. Останалите двама души са открити и се поставят старания, с цел да бъдат евакуирани, добави Владимир Леонтеев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР