Украинският президент Володимир Зеленски отправи днес призив към хората, събрали

...
Украинският президент Володимир Зеленски отправи днес призив към хората, събрали
Коментари Харесай

Зеленски отправи видеообръщение на музикален фестивал

Украинският президент Володимир Зеленски насочи през днешния ден апел към хората, събрали се на музикалния фестивал в Гластънбъри, за поддръжка във войната с Русия, която пречи на украинците " да се любуват на свободата и на това хубаво лято ", съобщи Франс прес.

Около 200 000 души се чака да участват на митичния музикален фестивал в югозападна Англия този уикенд след двугодишно спиране поради коронавирус, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние в Украйна също бихме желали да живеем както преди и да се любуваме на свободата и на това хубаво лято. Ние обаче не може да го създадем, тъй като се случи нещо извънредно: Русия ни открадна мира ", сподели Зеленски във видеообръщение, излъчено на огромен екран преди концерт на рок групата " The Libertines ".

Той прикани за поддръжка за украинците, които са останали без дом поради войната, и да бъде оказан напън върху политиците да възстановят мира.

След началото на войната украинският президент към този момент приказва по време културни събития като кинофестивала в Кан, с цел да активизира интернационалната общественост, отбелязва Франс прес.

В Гластънбъри през днешния ден 20-годишната поп звезда Били Айлиш ще стане най-младият солов реализатор на фестивала, а на следващия ден Пол Маккартни, който преди седмица навърши 80 години - най-възрастният хедлайнер на събитието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР