Украинският президент Володимир Зеленски обяви стартирането на програма за икономически

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви стартирането на програма за икономически
Коментари Харесай

Зеленски обяви данъчна ваканция в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи стартирането на стратегия за " стопански национализъм " в страната, която включва понижаване на данъчната тежест за бизнеса и по-малко инспекции, заяви БГНЕС.

" Обявявам понижаване на данъчната тежест върху бизнеса и ограничение на инспекциите. Това са тласъци за привличане на средства от популацията към предприятията и банковата система. Намаляваме Данък добавена стойност (данък добавена стойност) върху бензина и дизеловото гориво. Това ще понижи цената на бензиностанциите. Нашата цел е да реализираме икономическа самостоятелност, изключително в енергийния бранш ", съобщи Зеленски във видеообръщение към нацията нощес.

Държавният глава на Украйна добави, че програмата цели да бъде спомагателен тласък за локализиране на украинското произвеждане и за поддръжка на избрани браншове. " Патриотът е човек, който се бори с врага за своята земя. И този, който влага в нея пари и основава работни места ", сподели Зеленски.

Днес Зеленски ще организира среща с представители на украинския наедрял бизнес. " Всички те би трябвало да останат в Украйна. Предприятията им се намират на украинска територия, която е предпазена от нашите военни. Ето за какво бизнесът би трябвало да пази стопанската система, финансите и да основава работни места. Искаме да създадем Украйна по-силна - дружно, всеки на своя фронт ", акцентира Зеленски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР