Украинският президент Володимир Зеленски обеща решителни действия срещу злоупотребите в

...
Украинският президент Володимир Зеленски обеща решителни действия срещу злоупотребите в
Коментари Харесай

Зеленски обеща мерки срещу корупцията в украинския държавен апарат

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание решителни дейности против злоупотребите в държавния уред след корупционен скандал в Киев, заяви ДПА.

" Обществото ще получи цялостна информация, а страната ще предприеме нужните мощни стъпки ", сподели Зеленски в ежедневното си видеообръщение в неделя.

Той заяви също, че заместник-министърът за развиването на общините, територията и инфраструктурата Васил Лосински, който беше арестуван от Националното бюро за битка с корупцията по-рано предходната седмица, в това време е бил освободен.

Според изявления в медиите Лосински е упрекнат, че е взел рушвет от 400 хиляди $ за покупката на генератори в изискванията на безмилостни съветски офанзиви против енергийната инфраструктура на Украйна.

Украинският президент се спря и на известията за закупуване на хранителни артикули за бойците на повишени цени, вследствие на което се твърди, че са се обогатили държавни чиновници.

Според публична информация украинският министър на защитата Олексий Резников ще приказва пред Народното събрание по въпроса.
Зеленски сподели, че към този момент са готови " подобаващи решения ". " Не желая да ги разгласявам в този момент, само че всички те ще бъдат обективни ", съобщи той.
Украинският президент добави, че " няма да има връщане към това, което беше в предишното " и благодари на публицистите, които " изследват всички обстоятелства и сформират цялостната картина ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР