Украинският президент Володимир Зеленски носи пистолет и е щял да

...
Украинският президент Володимир Зеленски носи пистолет и е щял да
Коментари Харесай

Зеленски: Аз пленен от руснаците? Това е позор! Знам как да стрелям

Украинският президент Володимир Зеленски носи револвер и е щял да се бори до гибел паралелно с най-близкото си обграждане, в случай че руснаците бяха нахлули в Киев при започване на войната, съобщи Ройтерс, цитирайки негово изявление, излъчено нощес.

" Знам по какъв начин да изстрелвам. Можете ли да си визиите (заглавие като) " Президентът на Украйна е покорен от руснаците? " Това е срам. Смятам, че това би било срамно ", сподели той пред телевизионния канал " 1+1 ".

В първите дни след нашествието от 24 февруари 2022 г, украински публични лица обявиха, че съветски разследващи подразделения са се пробвали да обхванат в Киев, само че са били победени и не са съумели да доближат до улица " Банкова " в центъра на града, където се намира президентската канцелария, показва Ройтерс. Други съветски подразделения са подхванали офанзива в покрайнините на Киев, само че не са съумели да напреднат. Официални представители също по този начин оповестиха и за няколко несполучливи опита за бойкот в града.

" Мисля, че в случай че бяха влезнали вътре, в администрацията, нямаше да сме тук ", сподели Зеленски. Не стана ясно за кои съветски подразделения става дума.

" Никой нямаше да попадне в плен, тъй като имахме доста съществено готова защита на улица " Банкова ". Щяхме да бъдем там до последно ", сподели той.

Запитан дали е носил револвер и дали се е упражнявал да го употребява, той отговори, че е носил, само че отхвърли догатката, че това би могло да е, с цел да се самоубие, вместо да бъде хванат. " Не, не, не. Не е (за да застрелям) себе си. За да откликвам на огъня, сигурно ", сподели той.

Зеленски изиска още оръжия от съдружниците след съветските удари с 26 жертви

Междувременно във вечерното си видеообръщение нощес Зеленски се обърна към съветските бойци и ги упрекна, че " освен командирите, само че и всички вие, всички вие сте терористи и убийци и всички вие би трябвало да бъдете осъдени ". Всеки, който пилотира и изстрелва ракети, който поддържа самолети и кораби за гнет, е съизвършител, терорист и палач и би трябвало да бъде осъден, добави той.

Коментарите му последваха ракетния удар по град Уман, при който в петък починаха 23 души. Сред тях, съгласно Зеленски, е имало шест малолетни. Всеки, който приготвя такива ракетни офанзиви, би трябвало да знае, че е съизвършител в гибелта на цивилни, сподели президентът.

По думите му заради това не е задоволително Русия да бъде отслабена от войната. За следващ път Зеленски се изрече в поддръжка на основаването на интернационален арбитражен съд против Русия по модела на Нюрнбергския развой против нацистите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР