Украинският президент Володимир Зеленски може да проведе среща с турския

...
Украинският президент Володимир Зеленски може да проведе среща с турския
Коментари Харесай

Зеленски може да се срещне с Ердоган в близко бъдеще

Украинският президент Володимир Зеленски може да организира среща с турския водач Реджеп Тайип Ердоган в близко бъдеще . Това заяви албанският президент Еди Рама по време на визитата си в Анкара.

По думите му срещата сред Зеленски и Ердоган може да се състои по време на срещата на върха на страните от Югоизточна Европа, която е планувана за края на февруари в албанската столица Тирана, посочи УНИАН.

" Информирах президента Ердоган, че ще имаме среща с президента Зеленски. Турция също е поканена и макар че има доста натоварена стратегия , той одобри поканата ", сподели Рама.

Украйна възнамерява да закупи турски изтребители от пето потомство " Каан ". Това заяви изключителният и пълномощен дипломат на Украйна в Турция Васил Боднар.

По думите му украински експерти работят в границите на плана за основаване на мотор за новия изтребител. А в дълготраен проект Каан ще може да се конкурира на пазара с американските изтребители от пето потомство .
 Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка поради дефицита на въоръжение
Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка поради дефицита на въоръжение

Той благодари на украински мъже и дами, компании и сътрудници на Украйна, които към този момент са основали произвеждане на оръжия

Също по този начин УНИАН заяви, че Турция е понижила потока от артикули с двойна приложимост към Русия.

В извадката са включени 45 категории артикули от листата за експортен надзор, който е формиран от Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия и Япония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР