Украинският президент Володимир Зеленски каза, че стратегическото поражение на Русия

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза, че стратегическото поражение на Русия
Коментари Харесай

Стратегическото поражение на Русия е видно за целия свят, казва Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че стратегическото проваляне на Русия е към този момент очевидо за целия свят и че Украйна ще се бори да си върне всички окупирани от Москва територии.

" Стратегическото проваляне на Русия към този момент е явно за целия свят, даже за тези, които не престават да поддържат контакт със страната, - сподели Зеленски в следващото си видеопослание. - Русия просто няма куража да го съобщи. Те са страхливци. Опитват се да скрият истината зад ракетни и артилерийски офанзиви. Ето за какво задачата ни е да се борим, до момента в който не реализираме задачите си в тази война - да освободим земята си, народа си и да подсигуряваме нашата сигурност ".

Украйна е получила 5,4 милиарда $ от западните си сътрудници от началото на войната на 24 февруари т.г., като малко над 800 милиона $ от тези парѝ са безплатна помощ, заяви украинският финансов министър Серхий Марченко.

Киев има намерение постоянно да обслужва дълга си, макар че се чака украинската стопанска система да се свие с 45 на 100 тази година, уточни той. Отбранителните разноски на страната сега са 8,3 милиарда $. Европейската банка за възобновяване и развиване предвижда, че украинската стопанска система ще се свие с 30 % тази година, е Международният валутен фонд планува стесняване от 35 на 100.

Междувременно, Съветът по правата на индивида към Организация на обединените нации утвърди следствие на вероятни военни закононарушения, осъществени от съветски военни на украинска територия. Украинските управляващи, от своя страна, започнаха следствие, откакто се появи видеоклиб в който се вижда по какъв начин съветски бойци стрелят по украински цивилни и ги убиват край Киев.

От последните военни официални съобщения излиза наяве, че сраженията край Харков не престават. Критична остава и обстановката в металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол, който е последната точка на опозиция в обсадения от съветските сили пристанищен град на Азовско море. Сирени за въздушна паника прозвучаха през миналата нощ в Одеса.

Организация на обединените нации заяви, че от началото на съветското навлизане Украйна са напуснали 6 милиона души, а 8 милиона украинци са вътрешно разселени.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР