Украинският президент Володимир Зеленски издаде днес укази за отстраняване от

...
Украинският президент Володимир Зеленски издаде днес укази за отстраняване от
Коментари Харесай

Зеленски уволни шефа на тайните служби и главния прокурор на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски издаде през днешния ден укази за премахване от служба на началника на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов и на основната прокурорка Ирина Венедиктова, съобщи „ Ройтерс “.

Указите за уволнението на Баканов, другар от детството на Зеленски, и Венедиктова, която е отпред на напъните по преследването на съветските военни закононарушения в Украйна, бяха оповестени на формалния уебсайт на президента. Венедиктова ще бъде сменена от Олексий Симоненко, написа БТВ.

В обособен пост в „Телеграм“ Зеленски сподели, че е уволнил висшите държавници поради доста случаи на колаборация на техни подчинени с Русия. Започнати са 651 углавни производства за държавна измяна и колаборационистка активност на чиновници на правоохранителните органи. Над 60 чиновници на ведомствата, ръководени от Баканов и Венедиктова в този момент работят против Украйна, се споделя в известието.

„Такова внушително количество закононарушения против устоите на националната сигурност на страната и връзките, открити сред чиновници на силовите структури на Украйна и спецслужбите на Русия, повдигат доста съществени въпроси за съответните ръководители. Всеки от тези въпроси ще получи отговор“, сподели президентът.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР