Украинският президент Володимир Зеленски е провел телефонен разговор с президента

...
Украинският президент Володимир Зеленски е провел телефонен разговор с президента
Коментари Харесай

Зеленски е готов да приеме президента на Южна Африка

Украинският президент Володимир Зеленски е провел телефонен диалог с президента на Южна Африка Сирил Рамапоса. Последният е съобщил за желанието си да пристигна в Украйна като част от мирна задача от няколко африкански страни. Това съобщи в коментар на РБК-Украйна прессекретарят на президента Сергей Никифоров.

" По време на телефонен диалог на 13 май южноафриканският президент Сирил Рамапоса в действителност е уведомил Володимир Зеленски за желанието си да пристигна в Украйна като част от задача от няколко африкански страни ", сподели Никифоров. По думите му президентът на Украйна е приветствал сходна мирна самодейност.

" Володимир Зеленски е подготвен да одобри в Украйна изтъкнати посетители, да изслуша техните оферти, да приказва за украинската " формула на мира " и да ги предложения да се включат в нейното осъществяване " , сподели Никифоров.

Припомняме, че, че се е договорил с президента на Украйна Володимир Зеленски и съветския водач Владимир Путин за мирна задача от няколко африкански страни за войната в Украйна.

Южноафриканският президент Сирил Рамапоса сподели, че африканските водачи ще посетят Украйна и Руската федерация, с цел да показват личния си " кротичък проект ".

Рамапоса добави, че към този момент е разговарял за това с Путин, а на идващия ден и със Зеленски, и акцентира, че " и двете страни са се съгласили да одобряват делегацията ".

След тази информация последва отговор от Офиса на украинския президент. Според заместник-ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Игор Жовква, представен от Sky News, Украйна е подготвена да изслуша оферти от разнообразни страни за разрешаване на спора , само че единственият реален проект е " формулата за мир " на президента Володимир Зеленски .
 10-те стъпки за мир на Зеленски и реакцията на света
10-те стъпки за мир на Зеленски и реакцията на света

Украинският президент предлага среща на върха за световен мир, международните водачи обаче имат запаси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР