Украинският президент Володимир Зеленски е обсъдил в хода на продължил

...
Украинският президент Володимир Зеленски е обсъдил в хода на продължил
Коментари Харесай

Байдън е уведомил по телефона президента на Украйна за разговора си с Путин

Украинският президент Володимир Зеленски е разискал в хода на траял час и половина телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън вероятните формати за намирането на излаз от спора в Източна Украйна. Това заяви през днешния ден самият Зеленски в "Туитър ", представен от Ройтерс.

"Президентът на Съединените щати ме осведоми за наличието на договарянията му с [руския президент Владимир] Путин ", написа Зеленски. По думите му двамата са засегнали и курса на вътрешните промени в Украйна.

Говорител на президентството в Киев сподели, че Зеленски е благодарил на Байдън за непрекъснатата, твърда и решителна поддръжка на Съединени американски щати за Украйна. Двамата президенти са разговаряли за методите да се помогне на Украйна в битката й с хибридната експанзия и са дискутирали по какъв начин да се укрепи енергийната непоклатимост на страната, сподели още представителят, съобщи Ройтерс.

ТАСС цитира началника на президентската канцелария Андрий Ермак, съгласно който Зеленски има намерение да се срещна през идната седмица в Брюксел с новия канцлер на Германия Олаф Шолц и президента на Франция Еманюел Макрон. Те щели да обсъдят организирането на среща на върха на така наречен Нормандска четворка (Германия, Русия, Украйна и Франция).

Пред тв канал "1 плюс 1 " Ермак сподели още, че Байдън уверил събеседника си, че Съединени американски щати оказват и ще оказват на Украйна "цялата нужна помощ " с цел да може тя да се опълчи по всевъзможен метод когато и да е.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР