Украинският президент Петро Порошенко обяви, че търговията между Украйна и

...
Украинският президент Петро Порошенко обяви, че търговията между Украйна и
Коментари Харесай

Търговията между Украйна и ЕС нараства с 40% за 3 години

Украинският президент Петро Порошенко разгласи, че търговията сред Украйна и Европейския съюз е повишена с 40% през трите години, откогато страната и блока подписаха задълбочено комерсиално партньорство.

" Делът на Европейски Съюз от украинския експорт доближи исторически най-много от 42.5%. Структурата на украинския експорт се е изместила доста към артикули с добавена стойност, които сега съставляват 43% от износа за Европейски Съюз ", показва Порошенко, представен от Emerging Europe.

" Следващите ни цели в развиването на търговията с Европейски Съюз са засиленото митническо съдействие, сключването на съглашение за оценка на сходството и приемането на промишлени артикули, както и адаптирането на законодателството в региона на санитарните и биологичните ограничения ", добави президентът.

Основният експорт на Украйна за Европейски Съюз са желязо и стомана, както и зърно, непреработен тютюн, семена и фуражи.

Споразумението за асоцииране сред Европейски Съюз и Украйна, което сътвори зона за свободна търговия сред Киев и Брюксел, беше подписано през 2014 година и влезе в действие през 2016 година /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР