Украинският президент даде заявка, че е готов да обсъди бъдещето

...
Украинският президент даде заявка, че е готов да обсъди бъдещето
Коментари Харесай

Зеленски загубил интерес за НАТО, обвини Запада в бездействие

Украинският президент даде поръчка, че е подготвен да разиска бъдещето на Крим и Донбас с Русия
Украинският президент Владимир Зеленски сподели в изявление за, че е изгубил интерес към въпроса за присъединението на Украйна към НАТО.

„ Що се отнася до НАТО, аз охладнях към този въпрос, откакто разбрахме, че НАТО не е подготвена да одобри Украйна. Алиансът се опасява от спорни неща и борба с Русия “, сподели украинският президент.

Той също съобщи, че е подготвен да разиска бъдещето на Крим и Донбас с Русия.

„ Хората, които ме избраха, не са подготвени да се предадат, не сме подготвени за ултиматуми. Но можем да обсъдим с Русия бъдещето на Крим и Донбас. Можем да обсъдим това и да намерим компромис по какъв начин хората ще продължат да живеят там “, сподели Зеленски.

Интервюто на Зеленски идва единствено откакто прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва може да спре военната интервенция, в случай че Киев извърши поставените условия: признание на Крим за съветски, признание на суверенитета на ДНР и ЛНР, както и установяването на извънблоков статут на Украйна.

По-късно през днешния ден в следващо послание към нацията украинският водач Владимир Зеленски упрекна Запада за гибелта на хора на територията на страната поради отхвърли да затвори небето и да даде самолети.

„ Тринадесет дни, чуваме единствено обещания. Тринадесет дни ни споделят, че помощта е на път да бъде в небето, ще има самолети, те ще ни бъдат предадени “, сподели той.

Зеленски сподели, че Западът е отговорен за смъртните случаи заради обстоятелството, че лишава доста време, с цел да се вземе решение за нужните дейности.

„ Отговорност за това е и на тези, които не са могли да вземат решение от тринадесет дни, някъде на Запад, някъде в офисите си, явно належащо решение “, заключи той.

Припомняме, че преди няколко дни Зелснски изиска затваряне на небето над Украйна, само че Съединени американски щати и НАТО се оповестиха изрично срещу това. също така съветския президент Владимир Путин съобщи, че в случай че някоя страна запада предприеме такива стъпки ще значи, че тя е част от спора.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР