Украинският политик Олег Царьов, бивш депутат в парламента в Киев,

...
Украинският политик Олег Царьов, бивш депутат в парламента в Киев,
Коментари Харесай

Украински проруски политик е в тежко състояние след нападение

Украинският политик Олег Царьов, някогашен народен представител в Народното събрание в Киев, отстояващ проруски позиции, е признат в интензивно поделение, откакто е бил атакуван, заяви Ройтерс.

Според украински медии офанзивата е станала нощес в дома на Царьов в курорта Ялта. Още не е ясна повода на случая, само че по информация на УНИАН е бил прострелян, а съгласно в. " Украинская истина " – наръган.

" Състоянието на Олег е доста тежко. В момента той е настанен в интензивно поделение ", съобщи Владимир Рогов, чиновник на назначената от Русия администрация в Запорожка област.

Източници на Ройтерс предходната година споделиха, че Москва гласи Царьов за " началник на марионетно държавно управление в Киев ". Той самият отхвърли тази опция пред в. " Файненшъл таймс " и я назова " смехотворна ", защото е шеф на санаториум в Ялта и не е " задоволително значим ".

В предишното Царьов беше член на украинския парламент, а след това ръководител на Народното събрание на " Новорусия " - образувание, основано откакто подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна се отделиха през 2014 година

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР