Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба беше специален гост

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба беше специален гост
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба пред БНТ: Политиците против военната помощ за Украйна създават проблеми на страната си

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба беше специфичен посетител на Йоана Левиева-Сойър в предаването „ Светът и ние “ по Българска национална телевизия 1 на 20 април (сряда).

В ефира на Българска национална телевизия Дмитро Кулеба се обърна към политиците, които приказват срещу обезпечаването на военна помощ за Украйна:

„ Тези, които приказват срещу даването на оръжия, вредят на личната си страна. Ако войната не завърши, бежанският и икономическият напън ще се усилват, тъй че във ваш интерес е да ни помогнете – бежанците ще се върнат вкъщи си и мирът ще бъде възобновен. “, съобщи Дмитро Кулеба.

В студиото на „ Светът и ние “ украинският министър на външните работи очерта и нещата, за които страната му не е склонна да направи компромис в договарянията с Русия:

„ Украйна няма да се откаже от териториалната си целокупност, от правото си сама да взема решение външната си политика. Няма да позволим на съветската войска да остане в териториите, окупирани след 24 февруари – това са червени линии, които не можем да прекосим. Преговорите започнаха с ултиматум от Русия – когато Русия престане да поставя ултиматуми, а стартира да предлага решения, договарянията ще потръгнат. “, сподели Кулеба.

Целия диалог гледайте във видеото

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР