Украинският лидер Володимир Зеленски благодари на президента на САЩ Джо

...
Украинският лидер Володимир Зеленски благодари на президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Зеленски благодари на Байдън за новия закон за ленд-лийз

Украинският водач Володимир Зеленски благодари на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за подписването на закона за ленд-лийз ( " заем-наем " ), заяви Укринформ.

" Не е случайност, че новият закон за ленд-лийз, целящ отбрана на демокрацията в Украйна, бе подписан точно на 9 май. Благодарен съм персонално на президента Байдън за тази поддръжка, за това решение и за такава символичност. Защото ние браним в този момент свободата и правото на живот за всички свободни нации във войната против тиранията, която съставлява не по-малка опасност за Европа от тази преди 80 години ", сподели Зеленски във видеообръщение.

View this post on Instagram

Той уточни, че ленд-лийзът е скица, посредством която Украйна ще получи всичко належащо за защита. " Макар официално това да е заем, той в действителност е толкоз преференциален, че да се назова заем е неточно ", изясни президентът. По думите му украинците ще получат достъп до съвременни оръжия, муниции, съоръжение, само че няма да се наложи да търсят разновидности по какъв начин да платят за всичко това.

Зеленски посочи, че предвид на ленд-лийза няма да се постанова Байдън да съгласува с Конгреса предоставяната помощ, а това ще форсира доставките. Той напомни, че ленд-лийзът е бил измежду основните предпоставки за успеха на съдружниците във Втората международна война, защото помощта на Съединени американски щати за Англия и Съветския съюз радикално е трансформирала разположението на силите в Европа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР