Украинският депутат Богдан Торохтий и съпругата му Алина Левченко се

...
Украинският депутат Богдан Торохтий и съпругата му Алина Левченко се
Коментари Харесай

Украински депутат си скубе косите заради проблемите, които му докара съпругата му

Украинският народен представител Богдан Торохтий и брачната половинка му Алина Левченко се снабдяват със безценен парцел в Несебър, до момента в който страната им е във война с Русия. При това го записват в указател на някаква алегорична цена, с цел да си спестят налози и такси. Заради тази спекулация, осветена от киевски проверяващи публицисти, въпросната Алина Левченко тези дни е освободена от работа в държавната самолетната компания „ Антонов ”.

 

Жилището в Несебър с повърхност от 58,8 кв. м, като фамилията е купило и помещение от 283,4 квадрата на първия етаж в постройката в елегантния комплекс „ Валенсия Гардънс ”. Според имотния указател депутатската брачна половинка платила за тези съвременни придобивки на метри от морския бряг едвам 110 хиляди лв.. Разбира се, тази сума е надалеч от същинската стойност и очевидно е мощно редуцирана, с цел да се спестят държавните такси. Според цените, посочени в уеб страниците на организации за недвижими парцели, сходни парцели в този нов комплекс костват над 450 хиляди евро.

 

Семейството взема жилището в Несебър през август 2022 година, а няколко месеца по-рано си купуват и жилище в Киев. Наред с тези парцели, депутатът и жена му сменят и три лъскави автомобила, и то единствено откогато е почнала войната.

 

Всичко е могло да остане скрито-покрито, само че депутатшата Алина Левченко бърза да се похвали с покупките в обществените мрежи. Снимките са изтрити, откакто избухва абсурдът, само че следите остават.

 

Богдан Торохтий става народен представител от партията „ Слуга на народа ” през 2019 година За Алина се дами през 2021 година и малко по-късно тя става консултант на шефа на „ Антонов ” – дружество, част от военнопромишления тръст „ Укроборонпром ”. Разбира се, госпожата е доста надалеч от самолетния бизнес. Преди години имала магазин за първокласни облекла, а след това – студио за интериорен дизайн. Веднага откакто излизат изявления за имотните й придобивки, стартира инспекция за нейната професионална подготвеност и преди дни тя е освободена.

 

Още масло в абсурда налива и разкритието, че депутатът Торохтий напускал Украйна осем пъти, с цел да върви на отмора общо за над 90 дни. С други думи – изкарал три месеца почивка за година и половина, до момента в който мъжете в страната му водят война и нямат право да я напущат. И това оказва се още веднъж поради изявления на брачната половинка му в обществените мрежи. Тя обилно споделя фотоси от воаяжи в България, Гърция, Турция, Катар и Дубай.

 

В същото време депутатът Богдан Торохтий е един от основателите на плана за закона, който изобщо не разрешава на националните избраници на Украйна да напущат страната, с изключение на по заповед на президента. Въпросният закон обаче по този начин и не е гласуван.

 

Докато брачната половинка Алина Левченко е изгонена от „ Антонов ”, още не е ясно какви последици ще има абсурдът за самия народен представител Торохтий.

Инфо: Уикенд

Тагове: Украйна депутат имот Несебър лъскаво возило Богдан Торохтий Алина Левченко
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР