Украинският държавен производител на оръжия заяви в четвъртък, че ще

...
Украинският държавен производител на оръжия заяви в четвъртък, че ще
Коментари Харесай

Украйна и Полша ще правят снаряди заедно

Украинският държавен производител на оръжия съобщи в четвъртък, че ще стартира взаимно произвеждане на 125-милиметрови снаряди за танкове от руската ера с полския производител на оръжия Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ). " Укроборонпром " съобщи, че Полша ще стане втората натовска страна, която ще помогне на Украйна да създава муниции, без да прецизира коя е другата.

" В сходство със съглашението са планувани нови индустриални линии за произвеждане на огромни количества муниции за 125-мм танкови оръдия ", се споделя в изказване на компанията. Споразумението беше подписано по време на визитата на президента Володимир Зеленски в Полша в сряда.

Украйна ще даде технологията и ще изпрати свои експерти в полските градове, където ще бъдат ситуирани индустриалните мощности поради високите опасности за сигурността в Украйна 

Представители на " Укроборонпром " обявиха, че Русия непрестанно е атакувала оръжейни уреди, принуждавайки я да реалокира производството си в по-безопасни региони. През февруари компанията разгласи, че е почнала да създава муниции със страна от НАТО в Централна Европа.

Полша прикани оръжейната си промишленост да усили производството
Украйна усили от 100 на 150 броя на многоцелевите блиндирани военни машини " Росомак " (KTO Rosomak), които поръча от Полша, заяви представител на полското държавното управление, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция. 

Финансирането на поръчката ще се извърши със средства от Съединени американски щати и Европейски Съюз, сподели представителят на държавното управление Пьотр Мюлер във Варшава, ден след визитата на Зеленски.

Оборудвана с 30-милиметрово оръдие и с потенциал за тричленен екипаж и осем бойци, 22-тонната машина " Росомак " е създадена по лиценз на финландската бронирана машина " Патриа АМВ " (Patria AMV).

Освен това Украйна е поръчала над 50 самоходни минохвъргачки " М120 Рак ". Планирана е и доставка на 100 ракети за зенитно-ракетни системи с дребен обхват, отбелязва организацията.

По данни на полското държавно управление досега общата стойност на отбранителната техника, доставена на Украйна от Полша, възлиза на 2.1 милиарда евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР