Украинските войски продължават контранастъплението в южното направление, но ефективността му

...
Украинските войски продължават контранастъплението в южното направление, но ефективността му
Коментари Харесай

Анна Маляр призова ефективността на контраофанзивата на Украйна да не се измерва по населени места

Украинските войски не престават контранастъплението в южното направление, само че успеваемостта му не би трябвало да се оценяма единствено по броя на превзетите обитаеми места. Това съобщи заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр, оповестява ТАСС.

" Не е належащо резултатите от работата на отбранителните сили да се мерят извънредно по обитаеми места и изминати километри “, сподели тя в ефира на телевизионния канал „ Рада “.

Маляр добави, че има доста повече критерии за оценка на успеваемостта на бойните дейности, само че не посочи какво има поради. В същото време тя призна, че Въоръжените сили на Украйна изпитват усложнения, защото съветските сили оказват яростна опозиция.

Темата за контранастъплението на въоръжените сили на Украйна се преувеличава в украинските и западните медии от есента на предходната година, разяснява ТАСС. Президентът на Русия Владимир Путин по-рано сподели, че украинската контраатака е почнала на 4 юни и през това време въоръжените сили на Украйна не са постигнали триумф, само че са претърпели големи загуби на личен състав и техника.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР