Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са свалили собствен дрон, който

...
Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са свалили собствен дрон, който
Коментари Харесай

Украйна свали собствен дрон над Киев, след като устройството „изгуби контрол“

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са свалили личен дрон, който е изгубил надзор над Киев в четвъртък, откакто серия от детонации раздрусаха столицата.
Андрий Йермак, шеф на кабинета на президента на Украйна, в началото сподели, че противников дрон е бил свален. Но военновъздушните сили по-късно споделиха, че е украински и е бил погубен, с цел да се избегнат „ нежелани условия “. Няма данни за потърпевши при случая.
Експлозиите отекнаха в Киев за към 15 до 20 минути и последваха вълна от съветски офанзиви през нощта сред сряда и четвъртък.
„ Около 20:00 часа безпилотен летателен уред Bayraktar TB2 загуби надзор по време на плануван полет в региона на Киев … задачата беше унищожена! “ споделиха военновъздушните сили, като прибавиха, че откриват повода за " евентуална " техническа нередовност.

По време на детонациите публицисти от AFP са видели дрон, който противовъздушната защита се е опитвала да смъкна, до момента в който градската военна администрация на Киев сподели, че „ въздушната защита работи “.
Журналистите видяха облак черен пушек във въздуха, тъкмо когато военната администрация на Киев разгласи, че паниката за въздушна офанзива е завършила.
Видеоклипове в обществените медии демонстрират овации от тълпата изпод, до момента в който дронът е обзет от пламъци.
Кметът на Киев Виталий Кличко сподели, че пожарникарите са потушили пожар на приземния етаж на четириетажен търговски център в квартал Соломянски, където е паднал дронът.
Пожарът се популяризира на 50 квадратни метра (538 квадратни фута) и аргументи някои повърхностни вреди, само че няма известия за жертви, сподели Кличко.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР