Украинските военновъздушни сили съобщават за изстрелване на балистични ракети от

...
Украинските военновъздушни сили съобщават за изстрелване на балистични ракети от
Коментари Харесай

Русия удари Западна Украйна с мощни ракети Кинжал

Украинските военновъздушни сили оповестяват за изстрелване на балистични ракети от Крим - в допълнение към крилатите ракети, които към момента летят към Западна Украйна.
Каналите за наблюдаване оповестяват, че един от " Кинжалите " лети към град Стрий в Лвовска област.
По-рано тази нощ град Стрий е бил нападнат от шахеди. Районът към този момент беше ударен от ракети и безпилотни самолети предишния уикенд. Руски източници пишат, че ударът е засегнал пункт от газопреносната система.
В цяла Украйна е оповестена въздушна паника. Мониторинговите организации показват, че Кремъл и тази нощ е употребявал ракети " Кинжал ".
Каналите за наблюдаване и украинските военновъздушни сили оповестяват за няколко групи и обособени ракети над областите Виница, Киев, Полтава, Черкаси и Суми.
Освен това каналите за наблюдаване оповестяват, че по предварителна информация Русия е изстреляла още една вълна от ракети от региона на Каспийско море. От летища северно от Украйна са изхвърчали тактически самолети, които може би също носят ракети.
Украинските канали за наблюдаване оповестяват, че по предварителна информация съветски стратегически бомбардировачи са изстреляли крилати ракети от региона на Енгелс на река Волга.
Това е втората вълна от ракети през нощта - първата е изстреляна по-рано през нощта, като към момента няма информация за следствията от този удар.
Междувременно продължава и обстрелът с изстреляните по-рано " шахеди ".
Военновъздушните сили на Украйна пусната настрана предизвестие за ракетна заплаха за Миргород, Полтавска област. Там се намира военно летище, което чест е цел на съветските удари.
Украинските военновъздушни сили оповестиха за придвижване на " шахеди " през последния час над Тернополска, Николаевска, Запорожка, Днепропетровска и Харковска област, в допълнение към Лвовска област.
Към 7 часа сутринта въздушната паника бе анулирана - поетапно за разнообразни области на страната. Започнаха да излизат информации и за нанесените провали - Днепър е без електроснабдяване. Има установени гърмежи в Кременчуг.
" Укриненерго " заяви, че вследствие на масирания и смесен съветски удар са развалени уреди от енергийната инфраструктура в западните и централните области на Украйна. Най-пострадали са Днепропетровска и Харковска област, където е въведен спешен режим на работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР